Briocher

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

En mäktig lite bulle som du kan fylla med massor av gott - sött som salt. De blir smörigt saftiga och kan serveras som plockmat eller till fikat beroende på vad du fyller dem med.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg 1:
  • 2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 4 dl vetemjöl
  • Deg 2:
  • 150 g smör
  • 2 msk socker
  • 4 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk vatten

Gör så här

Deg 1

  1. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en deg, den blir ganska lös. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.

Deg 2

  1. Rör fettet mjukt och smidigt med sockret. Blanda ner det och äggen i den jästa degen. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Tag upp degen på mjölat bakbord. Lägg ca 1/6 av degen åt sidan. Dela resten av degen och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i små bitar och forma dem till släta bullar. Lägg dem i dubbla bullformar av papper eller smorda metallformar.
  2. Rulla ut den sparade degen till en smal längd och dela den i 24 bitar. Rulla dem till kulor. Gör en fördjupning i varje bulle och tryck fast kulorna. Jäs bröden övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Pensla bullarna med ägg uppvispat i en skvätt vatten. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt briocherna svalna på galler utan bakduk.

Tips

Tänk på att det faktiskt alltid är godast att baka på riktigt smör. Om du inte tål laktos kan du välja ett gott smör utan laktos.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Bärmuffins i filodeg

(1)

Enkel banankaka

(91)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Kalljästa briocher

(16)

Spettekaksvåfflor

(0)
9 st
  • Deg 1:
  • 2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 4 dl vetemjöl
  • Deg 2:
  • 150 g smör
  • 2 msk socker
  • 4 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk vatten

Briocher

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

En mäktig lite bulle som du kan fylla med massor av gott - sött som salt. De blir smörigt saftiga och kan serveras som plockmat eller till fikat beroende på vad du fyller dem med.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Deg 1

  1. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en deg, den blir ganska lös. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.

Deg 2

  1. Rör fettet mjukt och smidigt med sockret. Blanda ner det och äggen i den jästa degen. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Tag upp degen på mjölat bakbord. Lägg ca 1/6 av degen åt sidan. Dela resten av degen och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i små bitar och forma dem till släta bullar. Lägg dem i dubbla bullformar av papper eller smorda metallformar.
  2. Rulla ut den sparade degen till en smal längd och dela den i 24 bitar. Rulla dem till kulor. Gör en fördjupning i varje bulle och tryck fast kulorna. Jäs bröden övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Pensla bullarna med ägg uppvispat i en skvätt vatten. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt briocherna svalna på galler utan bakduk.

Tips

Tänk på att det faktiskt alltid är godast att baka på riktigt smör. Om du inte tål laktos kan du välja ett gott smör utan laktos.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Bärmuffins i filodeg

(1)

Enkel banankaka

(91)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Kalljästa briocher

(16)

Spettekaksvåfflor

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies