För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Lax med salsa med smak av mango, avokado, rödlök och lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • 400 g färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 2 skalade och tärnade mango
  • 1 skalad och tärnad avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 tunt skivad lime
  • 2 dl vita bönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Salsa

  1. Droppa citronsaften över fruktköttet. Skölj bönorna, låt rinna av väl och blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra.
  2. Torka av fisken och dela i fyra bitar. Stek fisken 3-4 minuter per sida. Salta.
  3. Skölj spenaten. Koka upp vatten med salt och koka spenaten 1 minut. Häll av spadet och spola spenaten under kallt vatten.
  4. Servera fisken med spenaten och salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-01-07

Har gjort denna rätt flera gånger. Fräscht, gott och nyttigt!

Liknande recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Laxpaj med potatis

(17)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • 400 g färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 2 skalade och tärnade mango
  • 1 skalad och tärnad avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 tunt skivad lime
  • 2 dl vita bönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Lax med salsa med smak av mango, avokado, rödlök och lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Salsa

  1. Droppa citronsaften över fruktköttet. Skölj bönorna, låt rinna av väl och blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra.
  2. Torka av fisken och dela i fyra bitar. Stek fisken 3-4 minuter per sida. Salta.
  3. Skölj spenaten. Koka upp vatten med salt och koka spenaten 1 minut. Häll av spadet och spola spenaten under kallt vatten.
  4. Servera fisken med spenaten och salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-01-07

Har gjort denna rätt flera gånger. Fräscht, gott och nyttigt!

Liknande recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Laxpaj med potatis

(17)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)