

Bovetevåfflor med mexikansk salsa
Betyg (1-5):
Matiga våfflor med bovetemjöl och ägg, som toppas med en smakrik salsa på svarta bönor, tomat, avokado och lime.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 125 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl bovetemjöl
- 2 ägg
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 dl iskallt vatten
- Mexikansk salsa
- 125 g tärnad fryst avokado, tinad
- 380 g svarta bönor, avsköljda, (på burk, bruttovikt)
- 2 tomater, tärnade
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1 tsk chiliflakes
- salt
Gör så här
- Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop mjölk, det smälta smöret, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Vispa ner det iskalla vattnet. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna tills fin färg. Servera våfflorna med salsan.
Bovetevåfflor med mexikansk salsa
Betyg (1-5):
Matiga våfflor med bovetemjöl och ägg, som toppas med en smakrik salsa på svarta bönor, tomat, avokado och lime.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop mjölk, det smälta smöret, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Vispa ner det iskalla vattnet. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna tills fin färg. Servera våfflorna med salsan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!