För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Matiga våfflor med bovetemjöl och ägg, som toppas med en smakrik salsa på svarta bönor, tomat, avokado och lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl bovetemjöl
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Mexikansk salsa
  • 125 g tärnad fryst avokado, tinad
  • 380 g svarta bönor, avsköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop mjölk, det smälta smöret, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Vispa ner det iskalla vattnet. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna tills fin färg. Servera våfflorna med salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mario

2020-02-03

Efter två dagar då jag bara ätit fil finner jag till slut lite tid att laga lite mat. Men ett fruktat knäckebröd med avokado hade varit att föredra. Torrt och matigt men inte på särskilt bra sätt.

Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(34)

Mozzarellabowl

(17)

Red cooked pork

(23)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(44)

Kåldolmar med röda linser och fetaost

(24)

Carnitas med äppelsalsa

(59)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Pasta med grönkål och grana padano

(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl bovetemjöl
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Mexikansk salsa
  • 125 g tärnad fryst avokado, tinad
  • 380 g svarta bönor, avsköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Matiga våfflor med bovetemjöl och ägg, som toppas med en smakrik salsa på svarta bönor, tomat, avokado och lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop mjölk, det smälta smöret, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Vispa ner det iskalla vattnet. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna tills fin färg. Servera våfflorna med salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mario

2020-02-03

Efter två dagar då jag bara ätit fil finner jag till slut lite tid att laga lite mat. Men ett fruktat knäckebröd med avokado hade varit att föredra. Torrt och matigt men inte på särskilt bra sätt.

Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(34)

Mozzarellabowl

(17)

Red cooked pork

(23)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(44)

Kåldolmar med röda linser och fetaost

(24)

Carnitas med äppelsalsa

(59)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Pasta med grönkål och grana padano

(20)