Boquerones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Spansk favorit men med strömming

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn att marinera
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g små strömmingsfiléer
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 skivad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl olivolja, ev mer
  • 3 tsk salt
  • Till servering:
  • rostat bröd eller crostinis

Gör så här

Dag 1

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den bredaste änden och dra rakt ner. Gör likadant med den andra filén.
  2. Lös upp saltet med vinäger och vatten i en bunke. Lägg i strömmingarna och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn.

Dag 2

  1. Sila bort lagen från fisken. Använd zestjärn eller en potatisskalare och skala försiktigt och tunt bort det gula på citronen. Varva fisk, citronskal, chili, vitlök och persilja i en burk. Häll på olivolja tills innehållet är täckt.
  2. Droppa lite pressad citron över vid servering. Serveras med rostat bröd eller crostinis. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g små strömmingsfiléer
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 skivad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl olivolja, ev mer
  • 3 tsk salt
  • Till servering:
  • rostat bröd eller crostinis

Boquerones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Spansk favorit men med strömming

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn att marinera
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den bredaste änden och dra rakt ner. Gör likadant med den andra filén.
  2. Lös upp saltet med vinäger och vatten i en bunke. Lägg i strömmingarna och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn.

Dag 2

  1. Sila bort lagen från fisken. Använd zestjärn eller en potatisskalare och skala försiktigt och tunt bort det gula på citronen. Varva fisk, citronskal, chili, vitlök och persilja i en burk. Häll på olivolja tills innehållet är täckt.
  2. Droppa lite pressad citron över vid servering. Serveras med rostat bröd eller crostinis. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)