Bönfärsbiffar med löksky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 förpackning vita bönor (400 g)
  • 300 g nötfärs
  • 1 grovriven gul lök
  • 2 msk olja eller smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Löksky
  • 5 skivade gula lökar
  • 25 g smör
  • 2 dl öl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis
  • 150 g kokta sugar snaps

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör 3 min per sida.
  2. Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter.
  3. Servera med potatis och sugar snaps.

Tips

Servera med rårörda lingon och saltgurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2018-06-27

Nej, bönfärsbiff ska väl vara utan kött!

MAy

2017-03-23

Man kan väl inte kalla dessa bönbiffar för vego alternativ när ni anger 300 g nötfärs i receptet, eller? Tyckte att det vore konstigt att dessa skulle vara vegorätt.

Liknande recept

Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 förpackning vita bönor (400 g)
  • 300 g nötfärs
  • 1 grovriven gul lök
  • 2 msk olja eller smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Löksky
  • 5 skivade gula lökar
  • 25 g smör
  • 2 dl öl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis
  • 150 g kokta sugar snaps

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör 3 min per sida.
  2. Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter.
  3. Servera med potatis och sugar snaps.

Tips

Servera med rårörda lingon och saltgurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2018-06-27

Nej, bönfärsbiff ska väl vara utan kött!

MAy

2017-03-23

Man kan väl inte kalla dessa bönbiffar för vego alternativ när ni anger 300 g nötfärs i receptet, eller? Tyckte att det vore konstigt att dessa skulle vara vegorätt.

Liknande recept

Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)