Bönfärsbiffar med löksky

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 förpackning vita bönor (400 g)
  • 300 g nötfärs
  • 1 grovriven gul lök
  • 2 msk olja eller smör till stekning
  • Löksky
  • 5 skivade gula lökar
  • 25 g smör
  • 2 dl öl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis
  • 150 g kokta sugar snaps

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör 3 min per sida.
  2. Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter.
  3. Servera med potatis och sugar snaps.

Tips

Servera med rårörda lingon och saltgurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2018-06-27

Nej, bönfärsbiff ska väl vara utan kött!

MAy

2017-03-23

Man kan väl inte kalla dessa bönbiffar för vego alternativ när ni anger 300 g nötfärs i receptet, eller? Tyckte att det vore konstigt att dessa skulle vara vegorätt.

Liknande recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(16)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(14)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(1)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 förpackning vita bönor (400 g)
  • 300 g nötfärs
  • 1 grovriven gul lök
  • 2 msk olja eller smör till stekning
  • Löksky
  • 5 skivade gula lökar
  • 25 g smör
  • 2 dl öl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis
  • 150 g kokta sugar snaps

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör 3 min per sida.
  2. Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter.
  3. Servera med potatis och sugar snaps.

Tips

Servera med rårörda lingon och saltgurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2018-06-27

Nej, bönfärsbiff ska väl vara utan kött!

MAy

2017-03-23

Man kan väl inte kalla dessa bönbiffar för vego alternativ när ni anger 300 g nötfärs i receptet, eller? Tyckte att det vore konstigt att dessa skulle vara vegorätt.

Liknande recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(16)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(14)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(1)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies