Bondkakor

Betyg (1-5):
2.85 (13 betyg)

Ugnstemperatur:200º
70 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 0.75 dl sötmandel (65-100 g)
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Hacka mandeln. Lägg mjöl, socker och bikarbonat i en skål eller i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg i fettet, skuret i bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller kniv. Tillsätt sirap, vatten och mandel. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Hacka då först mandeln. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Forma degen till rullar, ca 4 cm tjocka. Svep in dem i folie och lägg dem kallt att hårdna, ca 1 timme. Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.75 dl sötmandel (65-100 g)
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten

Bondkakor

Betyg (1-5):
2.85 (13 betyg)

Ugnstemperatur:200º
70 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka mandeln. Lägg mjöl, socker och bikarbonat i en skål eller i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg i fettet, skuret i bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller kniv. Tillsätt sirap, vatten och mandel. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Hacka då först mandeln. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Forma degen till rullar, ca 4 cm tjocka. Svep in dem i folie och lägg dem kallt att hårdna, ca 1 timme. Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies