Bondkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Klassiska bondkakor, små och goda med mandel och sirap. Enkla att baka och går hem hos alla!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
70 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl skalad sötmandel
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 200 g smör, tärnat
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Hacka mandeln. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.
  2. Tillsätt sirap och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till en 4 cm bred rulle och täck med plast.
  3. Låt stå i kylen ca 1 tim. Skär rullen i ca ½ cm skivor och fördela på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
  4. Forma degen till rullar, ca 4 cm tjocka. Svep in dem i folie och lägg dem kallt att hårdna, ca 1 timme.
  5. Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tom

2021-02-01

Ni får nog gå igenom stegen på detta receptet, det blir lite rörigt för den oerfarna. Är det kanske för många steg, så som ni har formulerat texten?

Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl skalad sötmandel
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 200 g smör, tärnat
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten

Bondkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Klassiska bondkakor, små och goda med mandel och sirap. Enkla att baka och går hem hos alla!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
70 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka mandeln. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.
  2. Tillsätt sirap och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till en 4 cm bred rulle och täck med plast.
  3. Låt stå i kylen ca 1 tim. Skär rullen i ca ½ cm skivor och fördela på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
  4. Forma degen till rullar, ca 4 cm tjocka. Svep in dem i folie och lägg dem kallt att hårdna, ca 1 timme.
  5. Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tom

2021-02-01

Ni får nog gå igenom stegen på detta receptet, det blir lite rörigt för den oerfarna. Är det kanske för många steg, så som ni har formulerat texten?

Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)