
Bondkakor
Betyg (1-5):
Klassiska bondkakor, små och goda med mandel och sirap. Enkla att baka och går hem hos alla!
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
70 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl skalad sötmandel
- 5.5 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 tsk bikarbonat
- 200 g smör, tärnat
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk vatten
Gör så här
- Hacka mandeln. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.
- Tillsätt sirap och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till en 4 cm bred rulle och täck med plast.
- Låt stå i kylen ca 1 tim. Skär rullen i ca ½ cm skivor och fördela på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
- Forma degen till rullar, ca 4 cm tjocka. Svep in dem i folie och lägg dem kallt att hårdna, ca 1 timme.
- Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Liknande recept
Bondkakor
Betyg (1-5):
Klassiska bondkakor, små och goda med mandel och sirap. Enkla att baka och går hem hos alla!
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
70 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hacka mandeln. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.
- Tillsätt sirap och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till en 4 cm bred rulle och täck med plast.
- Låt stå i kylen ca 1 tim. Skär rullen i ca ½ cm skivor och fördela på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
- Forma degen till rullar, ca 4 cm tjocka. Svep in dem i folie och lägg dem kallt att hårdna, ca 1 timme.
- Skär rullarna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-01
Ni får nog gå igenom stegen på detta receptet, det blir lite rörigt för den oerfarna. Är det kanske för många steg, så som ni har formulerat texten?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Tom
2021-02-01
Ni får nog gå igenom stegen på detta receptet, det blir lite rörigt för den oerfarna. Är det kanske för många steg, så som ni har formulerat texten?