Bönburgare med kumminröra

Betyg (1-5):
3.04 (23 betyg)

Kryddoftande vegetariska burgare med läcker röra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 6 dl kokta linser eller bönor t ex vita bönor, kidneybönor, sojabönor, kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kokta potatisar
  • 1 grön paprika
  • 1 ägg
  • 4 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk chilipeppar
  • 0.5 dl klippt dill
  • 1 msk smör till stekning
  • Kumminröra:
  • 0.5 liten röd lök
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 krm kummin, stött
  • 1 krm peppar
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g sallad
  • klyftpotatis

Gör så här

Bönburgare:

  1. Blötlägg eventuellt bönorna/linserna och koka enligt anvisning på förpackningen. Hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i matfett utan att den tar färg. Lägg ingredienserna till burgarna i en matberedare och kör 1/2-1 minut till en massa. Forma biffar. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor.

Kumminröra:

  1. Hacka den röda löken fint och blanda med cottage cheese och stött kummin, salt och peppar. Servera burgarna med bröd, sallad och kumminröran.

Servering

Lök och vitlök gör bönburgaren till en vinvänlig maträtt, men den tydligaste karaktären utgörs förstås av kumminkryddningen. Ett vin med lika kryddig karaktär passar bäst till maten. Klyftpotatis passar också bra till burgarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Nyfikenbollar

(11)

Rosépepparfilé

(44)

Kycklingspett med hummus

(5)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

(24)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Couscous med kikärter

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 6 dl kokta linser eller bönor t ex vita bönor, kidneybönor, sojabönor, kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kokta potatisar
  • 1 grön paprika
  • 1 ägg
  • 4 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk chilipeppar
  • 0.5 dl klippt dill
  • 1 msk smör till stekning
  • Kumminröra:
  • 0.5 liten röd lök
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 krm kummin, stött
  • 1 krm peppar
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g sallad
  • klyftpotatis

Bönburgare med kumminröra

Betyg (1-5):
3.04 (23 betyg)

Kryddoftande vegetariska burgare med läcker röra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Bönburgare:

  1. Blötlägg eventuellt bönorna/linserna och koka enligt anvisning på förpackningen. Hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i matfett utan att den tar färg. Lägg ingredienserna till burgarna i en matberedare och kör 1/2-1 minut till en massa. Forma biffar. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor.

Kumminröra:

  1. Hacka den röda löken fint och blanda med cottage cheese och stött kummin, salt och peppar. Servera burgarna med bröd, sallad och kumminröran.

Servering

Lök och vitlök gör bönburgaren till en vinvänlig maträtt, men den tydligaste karaktären utgörs förstås av kumminkryddningen. Ett vin med lika kryddig karaktär passar bäst till maten. Klyftpotatis passar också bra till burgarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Nyfikenbollar

(11)

Rosépepparfilé

(44)

Kycklingspett med hummus

(5)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

(24)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Couscous med kikärter

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies