
Bönburgare med guacamole och pico de gallo
Det ser ut som vilken burgare som helst! Hemligheten är bönor istället för kött! Kolla om familj och vänner verkligen märker någon skillnad! Det är både gott och fullt med proteiner.
- 800 g kidneybönor, på burk (bruttovikt)
- 0.5 rödlök, finhackad
- 1 dl potatismjöl
- 1 ägg
- 3 msk barbequesås
- 0.5 msk paprikapulver
- 2 msk rapsolja
- 4 hamburgerbröd
- 1 kruksallat
- 1 lime, pressad saft
- 1 tsk salt
- Guacamole
- 2 avokado
- 0.5 röd chili, finhackad
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- vitlök, finriven
- salt
- Pico de gallo
- 200 g körsbärstomat
- 0.5 rödlök, finhackad
- 1 msk olivolja
- 2 tsk vit balsamvinäger
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Rör kraftigt ihop med lök, potatismjöl, ägg, bbq-sås, paprikapulver och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp smeten i högar och platta till. Stek burgarna på båda sidor på medelvärme tills ytan är krispig och de är varma rätt igenom, ca 10 min.
Guacamole:
- Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och ev vitlök.
Pico de gallo:
- Fintärna tomaterna och rör ihop med lök, olja, vinäger, salt och peppar.
- Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, guacamole och pico de gallo.
Liknande recept
Bönburgare med guacamole och pico de gallo
Det ser ut som vilken burgare som helst! Hemligheten är bönor istället för kött! Kolla om familj och vänner verkligen märker någon skillnad! Det är både gott och fullt med proteiner.
Gör så här
- Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Rör kraftigt ihop med lök, potatismjöl, ägg, bbq-sås, paprikapulver och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp smeten i högar och platta till. Stek burgarna på båda sidor på medelvärme tills ytan är krispig och de är varma rätt igenom, ca 10 min.
Guacamole:
- Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och ev vitlök.
Pico de gallo:
- Fintärna tomaterna och rör ihop med lök, olja, vinäger, salt och peppar.
- Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, guacamole och pico de gallo.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-02-06
Fantastiskt god och fast burgare! Tipsar precis som Henrik gällande att de är väl mycket sallad. Byt it Koriander färsk till koriander krydda så blir det perfekt.
2018-01-25
Väldigt gott! En notis dock om ni köper detta som färdigt recept är att salladen är fel. Enligt denna "matkasse" köper man 2 påsar festmix sallad samt 1 påse mache sallad vilket är extremt mycket. 1 påse räcker gott och väl.
2018-01-04
Kort o gott: vi älskar den...
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Bengt
2018-02-06
Fantastiskt god och fast burgare! Tipsar precis som Henrik gällande att de är väl mycket sallad. Byt it Koriander färsk till koriander krydda så blir det perfekt.
Henrik
2018-01-25
Väldigt gott! En notis dock om ni köper detta som färdigt recept är att salladen är fel. Enligt denna "matkasse" köper man 2 påsar festmix sallad samt 1 påse mache sallad vilket är extremt mycket. 1 påse räcker gott och väl.
Rolf
2018-01-04
Kort o gott: vi älskar den...