Bönburgare med guacamole och pico de gallo

Betyg (1-5):
4.55 (20 betyg)

Det ser ut som vilken burgare som helst! Hemligheten är bönor istället för kött! Kolla om familj och vänner verkligen märker någon skillnad! Det är både gott och fullt med proteiner.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 800 g kidneybönor, på burk (bruttovikt)
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk barbequesås
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 2 msk rapsolja
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 kruksallat
  • 1 lime, pressad saft
  • Guacamole
  • 2 avokado
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • vitlök, finriven
  • Pico de gallo
  • 200 g körsbärstomat
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Rör kraftigt ihop med lök, potatismjöl, ägg, bbq-sås, paprikapulver och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp smeten i högar och platta till. Stek burgarna på båda sidor på medelvärme tills ytan är krispig och de är varma rätt igenom, ca 10 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och ev vitlök.

Pico de gallo:

  1. Fintärna tomaterna och rör ihop med lök, olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, guacamole och pico de gallo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2018-02-06

Fantastiskt god och fast burgare! Tipsar precis som Henrik gällande att de är väl mycket sallad. Byt it Koriander färsk till koriander krydda så blir det perfekt.

Henrik

2018-01-25

Väldigt gott! En notis dock om ni köper detta som färdigt recept är att salladen är fel. Enligt denna "matkasse" köper man 2 påsar festmix sallad samt 1 påse mache sallad vilket är extremt mycket. 1 påse räcker gott och väl.

Rolf

2018-01-04

Kort o gott: vi älskar den...

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Örtfrittata

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(4)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Fisktaco med mangosalsa

(24)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 800 g kidneybönor, på burk (bruttovikt)
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk barbequesås
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 2 msk rapsolja
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 kruksallat
  • 1 lime, pressad saft
  • Guacamole
  • 2 avokado
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • vitlök, finriven
  • Pico de gallo
  • 200 g körsbärstomat
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vit balsamvinäger

Bönburgare med guacamole och pico de gallo

Betyg (1-5):
4.55 (20 betyg)

Det ser ut som vilken burgare som helst! Hemligheten är bönor istället för kött! Kolla om familj och vänner verkligen märker någon skillnad! Det är både gott och fullt med proteiner.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Rör kraftigt ihop med lök, potatismjöl, ägg, bbq-sås, paprikapulver och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp smeten i högar och platta till. Stek burgarna på båda sidor på medelvärme tills ytan är krispig och de är varma rätt igenom, ca 10 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och ev vitlök.

Pico de gallo:

  1. Fintärna tomaterna och rör ihop med lök, olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, guacamole och pico de gallo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2018-02-06

Fantastiskt god och fast burgare! Tipsar precis som Henrik gällande att de är väl mycket sallad. Byt it Koriander färsk till koriander krydda så blir det perfekt.

Henrik

2018-01-25

Väldigt gott! En notis dock om ni köper detta som färdigt recept är att salladen är fel. Enligt denna "matkasse" köper man 2 påsar festmix sallad samt 1 påse mache sallad vilket är extremt mycket. 1 påse räcker gott och väl.

Rolf

2018-01-04

Kort o gott: vi älskar den...

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Örtfrittata

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(4)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Fisktaco med mangosalsa

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies