Bogbladsstek i folie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (4 betyg)

Ugnstemperatur:200º-Grill
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 bogbladsstek (ca 1,5 kg)
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad mejram
  • 3 gula eller röda lökar, eller ca 15 stek- eller pärllökar
  • 4 morötter

Gör så här

  1. Lägg steken på en stor bit aluminiumfolie. Blanda soja och kryddor. Pensla steken runt om. Skala lök och morötter, skär stora lökar i klyftor, morötterna i bitar. Lägg dem runt steken. Vik ihop folien till ett paket. Lägg det i en långpanna och sätt in den mitt i ugnen. Stek ca 1 tim 30 min.
  2. Ta upp steken på ett skärbräde. Skär den benfri och sedan i skivor. Lägg upp kött och grönsaker på ett varmt fat. Häll över skyn från långpannan eller gör en skysås.

Servering

Servera med kokt potatis och gelé eller äppelmos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita Petersson

2015-01-04

Det här var fantastiskt gott. Mycket man har missat för att man inte prövar olika recept.

Arne

2013-10-12

Suveränt recept. Jättegott.Men jag gjorde en ändring. Stekte i stekpåse i stället för folie.

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(15)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 bogbladsstek (ca 1,5 kg)
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad mejram
  • 3 gula eller röda lökar, eller ca 15 stek- eller pärllökar
  • 4 morötter

Bogbladsstek i folie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (4 betyg)

Ugnstemperatur:200º-Grill
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg steken på en stor bit aluminiumfolie. Blanda soja och kryddor. Pensla steken runt om. Skala lök och morötter, skär stora lökar i klyftor, morötterna i bitar. Lägg dem runt steken. Vik ihop folien till ett paket. Lägg det i en långpanna och sätt in den mitt i ugnen. Stek ca 1 tim 30 min.
  2. Ta upp steken på ett skärbräde. Skär den benfri och sedan i skivor. Lägg upp kött och grönsaker på ett varmt fat. Häll över skyn från långpannan eller gör en skysås.

Servering

Servera med kokt potatis och gelé eller äppelmos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita Petersson

2015-01-04

Det här var fantastiskt gott. Mycket man har missat för att man inte prövar olika recept.

Arne

2013-10-12

Suveränt recept. Jättegott.Men jag gjorde en ändring. Stekte i stekpåse i stället för folie.

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(15)