Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 700 g blomkålsbuketter
  • 1 st gul lök, klyftad
  • 2 lagerblad
  • 1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • vitpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • Krutonger:
  • 0.5 baguette eller 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka blomkål, lök och lagerblad i buljong tills blomkålen mjuknat, 10–15 min. Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp.
  2. Smaka av med salt och peppar. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Toppa soppan med krutonger, räkor och gärna några späda salladsblad.

Tips

Toppa soppan med makaroner till femåringen och en bit god ost till dig själv!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnetha

2019-02-03

Tycker den va rätt smaklös. Men enkel/snabb att göra. Med mera kryddor rätt ok.

Celina

2018-05-02

Både jag och barnen älskar denna. Gjort den flera gånger, men har krutongerna på sidan.

Margita Nordenhielm

2015-10-16

Det låter gott.

Emma

2015-08-19

Jag har hittat min kärlek för blomkål i olika former men när min sambo som inte är förtjust i varken soppa eller blomkål säger att denna var den bästa middagsrätten han ätit i år - det är ett bra betyg!

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bowl med sashimilax

(3)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 700 g blomkålsbuketter
  • 1 st gul lök, klyftad
  • 2 lagerblad
  • 1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • vitpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • Krutonger:
  • 0.5 baguette eller 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka blomkål, lök och lagerblad i buljong tills blomkålen mjuknat, 10–15 min. Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp.
  2. Smaka av med salt och peppar. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Toppa soppan med krutonger, räkor och gärna några späda salladsblad.

Tips

Toppa soppan med makaroner till femåringen och en bit god ost till dig själv!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnetha

2019-02-03

Tycker den va rätt smaklös. Men enkel/snabb att göra. Med mera kryddor rätt ok.

Celina

2018-05-02

Både jag och barnen älskar denna. Gjort den flera gånger, men har krutongerna på sidan.

Margita Nordenhielm

2015-10-16

Det låter gott.

Emma

2015-08-19

Jag har hittat min kärlek för blomkål i olika former men när min sambo som inte är förtjust i varken soppa eller blomkål säger att denna var den bästa middagsrätten han ätit i år - det är ett bra betyg!

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bowl med sashimilax

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies