Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg (1-5):
3.04 (23 betyg)

En lättlagad och god blomkålssoppa toppad med parmesan.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 800 g blomkål
  • Soppa:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med :
  • 100 g riven parmesanost
  • 4 msk crème fraiche

Gör så här

  1. Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt blomkål, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. .
  5. Toppa med riven parmesanost och crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g blomkål
  • Soppa:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med :
  • 100 g riven parmesanost
  • 4 msk crème fraiche

Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg (1-5):
3.04 (23 betyg)

En lättlagad och god blomkålssoppa toppad med parmesan.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt blomkål, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. .
  5. Toppa med riven parmesanost och crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies