Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.12 (24 betyg)

En lättlagad och god blomkålssoppa toppad med parmesan.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g blomkål
  • Soppa:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med :
  • 100 g riven parmesanost
  • 4 msk crème fraiche

Gör så här

  1. Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt blomkål, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. .
  5. Toppa med riven parmesanost och crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g blomkål
  • Soppa:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med :
  • 100 g riven parmesanost
  • 4 msk crème fraiche

Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.12 (24 betyg)

En lättlagad och god blomkålssoppa toppad med parmesan.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt blomkål, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. .
  5. Toppa med riven parmesanost och crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)