Blomkålsplättar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.75 (4 betyg)

Superdupernyttigt och väldigt gott.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl blomkål puré (mixad kokt blomkål)
  • 2 msk spenat pesto (eller vanlig pesto)
  • smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 apelsin, fintärnad
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, blomkålspuré, pesto och salt.
  2. Lägg en klick smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl per plätt. Vänd när det blivit stekyta och stek 2–3 min på andra sidan.
  3. Blanda morötter och apelsin och smaka av med salt. Servera till plättarna.

Tips

Du hittar recepten på blomkålspuré och spenatpesto på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enchiladas med kyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl blomkål puré (mixad kokt blomkål)
  • 2 msk spenat pesto (eller vanlig pesto)
  • smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 apelsin, fintärnad
  • salt

Blomkålsplättar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.75 (4 betyg)

Superdupernyttigt och väldigt gott.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, blomkålspuré, pesto och salt.
  2. Lägg en klick smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl per plätt. Vänd när det blivit stekyta och stek 2–3 min på andra sidan.
  3. Blanda morötter och apelsin och smaka av med salt. Servera till plättarna.

Tips

Du hittar recepten på blomkålspuré och spenatpesto på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enchiladas med kyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)