Blomkålsplättar

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Superdupernyttigt och väldigt gott.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl blomkål puré (mixad kokt blomkål)
  • 2 msk spenat pesto (eller vanlig pesto)
  • smör till stekning
  • Till servering
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 apelsin, fintärnad

Gör så här

  1. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, blomkålspuré, pesto och salt.
  2. Lägg en klick smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl per plätt. Vänd när det blivit stekyta och stek 2–3 min på andra sidan.
  3. Blanda morötter och apelsin och smaka av med salt. Servera till plättarna.

Tips

Du hittar recepten på blomkålspuré och spenatpesto på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl blomkål puré (mixad kokt blomkål)
  • 2 msk spenat pesto (eller vanlig pesto)
  • smör till stekning
  • Till servering
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 apelsin, fintärnad

Blomkålsplättar

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Superdupernyttigt och väldigt gott.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, blomkålspuré, pesto och salt.
  2. Lägg en klick smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl per plätt. Vänd när det blivit stekyta och stek 2–3 min på andra sidan.
  3. Blanda morötter och apelsin och smaka av med salt. Servera till plättarna.

Tips

Du hittar recepten på blomkålspuré och spenatpesto på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies