Blomkålsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blomkålshuvud
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • Ostsås
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2.5 dl grädde
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 msk fransk senap

Gör så här

  1. Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
  2. Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
  3. Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
  4. Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
  5. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocka med färskost, citron och timjan

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetarisk pastagratäng

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Auberginerullader i tomatsås

Betyg
Betyg
(37)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g blomkålshuvud
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • Ostsås
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2.5 dl grädde
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 msk fransk senap

Blomkålsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
  2. Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
  3. Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
  4. Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
  5. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocka med färskost, citron och timjan

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetarisk pastagratäng

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Auberginerullader i tomatsås

Betyg
Betyg
(37)