Blomkålsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blomkålshuvud
  • 50 g riven lagrad ost
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • Ostsås
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2.5 dl grädde
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 msk fransk senap

Gör så här

  1. Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
  2. Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
  3. Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
  4. Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
  5. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(104)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g blomkålshuvud
  • 50 g riven lagrad ost
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • Ostsås
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2.5 dl grädde
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 msk fransk senap

Blomkålsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
  2. Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
  3. Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
  4. Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
  5. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(104)