Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(98)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter i 200º .

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Namn

2021-02-23

Molly

kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept

Liknande recept

Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk salt

Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(98)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter i 200º .

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Namn

2021-02-23

Molly

kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept

Liknande recept

Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(18)