Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.26 (97 betyg)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter i 200º .

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept

Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk salt

Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.26 (97 betyg)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter i 200º .

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept

Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)