Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
3.25 (96 betyg)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven västerbottensost

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter i 200º .

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven västerbottensost

Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
3.25 (96 betyg)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter i 200º .

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies