Blinier med rom

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.

Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 50 g smör + extra till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljus öl
  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • svart och röd stenbitsrom
  • dill
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  2. Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.

Servering

Servera med en citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 50 g smör + extra till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljus öl
  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • svart och röd stenbitsrom
  • dill
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Blinier med rom

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.

Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  2. Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.

Servering

Servera med en citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies