Blinier med rom

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.

Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 50 g smör + extra till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljus öl
  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • svart och röd stenbitsrom
  • dill
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  2. Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.

Servering

Servera med en citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sticky buffalo-blomkål

(13)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 50 g smör + extra till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljus öl
  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • svart och röd stenbitsrom
  • dill
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Blinier med rom

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.

Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  2. Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.

Servering

Servera med en citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sticky buffalo-blomkål

(13)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies