
Blinier med rom
Betyg (1-5):
Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.
Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 50 g smör + extra till stekning
- 2 dl mjölk
- 2 dl ljus öl
- 2 ägg
- 2 dl bovetemjöl
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- Till servering:
- crème fraiche
- 1 rödlök, finhackad
- svart och röd stenbitsrom
- dill
- Dryckestips:
- Carlsberg non alcoholic organic
Gör så här
- Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
- Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.
Servering
Servera med en citronklyfta.
Liknande recept
Blinier med rom
Betyg (1-5):
Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.
Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
- Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.
Servering
Servera med en citronklyfta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!