Blinier med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.

Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör + extra till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljus öl
  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • svart och röd stenbitsrom
  • dill
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  2. Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.

Servering

Servera med en citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chapatibröd med kokossmak

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 50 g smör + extra till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljus öl
  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • svart och röd stenbitsrom
  • dill
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Blinier med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.

Tillagningstid: 30 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  2. Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.

Servering

Servera med en citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chapatibröd med kokossmak

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)