För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blandsvampsoppa

Betyg (1-5):
3.12 (24 betyg)

En mustig svampsoppa som passar både som förrätt och enklare varmrätt. Bjud gärna bröd och ost till.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g hackad, blandad svamp
  • 25 g smör
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kantarell- eller grönsaksfond
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 msk sherry eller konjak, eventuellt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svamp och lök 4 - 5 minuter. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond.
  2. Låt sjuda utan lock 8 - 10 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med soja, eventuellt sherry eller konjak, salt och peppar. Servera soppan med en bit gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-11-30

Jättegott!

Liknande recept

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g hackad, blandad svamp
  • 25 g smör
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kantarell- eller grönsaksfond
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 msk sherry eller konjak, eventuellt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • bröd

Blandsvampsoppa

Betyg (1-5):
3.12 (24 betyg)

En mustig svampsoppa som passar både som förrätt och enklare varmrätt. Bjud gärna bröd och ost till.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svamp och lök 4 - 5 minuter. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond.
  2. Låt sjuda utan lock 8 - 10 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med soja, eventuellt sherry eller konjak, salt och peppar. Servera soppan med en bit gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-11-30

Jättegott!

Liknande recept

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(24)