Blandsvampsoppa

Betyg (1-5):
3.12 (24 betyg)

En mustig svampsoppa som passar både som förrätt och enklare varmrätt. Bjud gärna bröd och ost till.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g hackad, blandad svamp
  • 25 g smör
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kantarell- eller grönsaksfond
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 msk sherry eller konjak, eventuellt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svamp och lök 4 - 5 minuter. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond.
  2. Låt sjuda utan lock 8 - 10 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med soja, eventuellt sherry eller konjak, salt och peppar. Servera soppan med en bit gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-11-30

Jättegott!

Liknande recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g hackad, blandad svamp
  • 25 g smör
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kantarell- eller grönsaksfond
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 msk sherry eller konjak, eventuellt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • bröd

Blandsvampsoppa

Betyg (1-5):
3.12 (24 betyg)

En mustig svampsoppa som passar både som förrätt och enklare varmrätt. Bjud gärna bröd och ost till.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svamp och lök 4 - 5 minuter. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond.
  2. Låt sjuda utan lock 8 - 10 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med soja, eventuellt sherry eller konjak, salt och peppar. Servera soppan med en bit gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-11-30

Jättegott!

Liknande recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies