För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blåbärssylt med vanilj

Betyg (1-5):
3.22 (76 betyg)

Härlig vaniljsmakande blåbärssylt.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rensade blåbär
  • 500 g syltsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 vaniljstänger

Gör så här

  1. Lägg blåbär, socker och vatten i en rymlig kastrull. Skär vaniljstängerna på längden, gröp ur vaniljfrön och lägg frön och stänger i kastrullen. Koka långsamt upp och rör om då och då. När sockret smält, koka på hög värme cirka två minuter.
  2. Skumma av, ta bort vaniljstängerna och häll upp sylten i rena, varma burkar. Låt sylten svalna, sätt på lock och förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnea Jardebrand

2015-09-08

Håller absolut med om att den blir underbart god med vanilj- Minskade syltsockret till 200g och det blev perfekt sylt. Lika söt och god som det förväntas av sylt- Tror faktiskt att det skulle kunna minskas ytterligare till 150g men det återstår för någon att pröva :)

Sascha

2015-08-18

Så himla god.. minskade dock extremt med syltsocker o de vart super. Vaniljstången var ett stort plus att ha i.

Anne

2015-07-18

Den godaste blåbärssylten jag någonsin smakat !

Irmeli Molén

2013-08-17

Gott nyttigt lite annorlunda med en vaniljstång

Reine Skatt

2013-08-14

Låt naturens smackar få råda utan inblandning av bark.

Liknande recept

Grötmix

(3)

Kryddig blåbärssmoothie

(2)

Smoothietallrik

(7)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Kanelknäcke med lingonfärskost

(2)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(8)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 500 g rensade blåbär
  • 500 g syltsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 vaniljstänger

Blåbärssylt med vanilj

Betyg (1-5):
3.22 (76 betyg)

Härlig vaniljsmakande blåbärssylt.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg blåbär, socker och vatten i en rymlig kastrull. Skär vaniljstängerna på längden, gröp ur vaniljfrön och lägg frön och stänger i kastrullen. Koka långsamt upp och rör om då och då. När sockret smält, koka på hög värme cirka två minuter.
  2. Skumma av, ta bort vaniljstängerna och häll upp sylten i rena, varma burkar. Låt sylten svalna, sätt på lock och förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnea Jardebrand

2015-09-08

Håller absolut med om att den blir underbart god med vanilj- Minskade syltsockret till 200g och det blev perfekt sylt. Lika söt och god som det förväntas av sylt- Tror faktiskt att det skulle kunna minskas ytterligare till 150g men det återstår för någon att pröva :)

Sascha

2015-08-18

Så himla god.. minskade dock extremt med syltsocker o de vart super. Vaniljstången var ett stort plus att ha i.

Anne

2015-07-18

Den godaste blåbärssylten jag någonsin smakat !

Irmeli Molén

2013-08-17

Gott nyttigt lite annorlunda med en vaniljstång

Reine Skatt

2013-08-14

Låt naturens smackar få råda utan inblandning av bark.

Liknande recept

Grötmix

(3)

Kryddig blåbärssmoothie

(2)

Smoothietallrik

(7)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Kanelknäcke med lingonfärskost

(2)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(8)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)