Blåbärssylt med vanilj

Betyg (1-5):
3.32 (65 betyg)

Härlig vaniljsmakande blåbärssylt.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 500 g rensade blåbär
  • 500 g syltsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 vaniljstänger

Gör så här

  1. Lägg blåbär, socker och vatten i en rymlig kastrull. Skär vaniljstängerna på längden, gröp ur vaniljfrön och lägg frön och stänger i kastrullen. Koka långsamt upp och rör om då och då. När sockret smält, koka på hög värme cirka två minuter.
  2. Skumma av, ta bort vaniljstängerna och häll upp sylten i rena, varma burkar. Låt sylten svalna, sätt på lock och förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnea Jardebrand

2015-09-08

Håller absolut med om att den blir underbart god med vanilj- Minskade syltsockret till 200g och det blev perfekt sylt. Lika söt och god som det förväntas av sylt- Tror faktiskt att det skulle kunna minskas ytterligare till 150g men det återstår för någon att pröva :)

Sascha

2015-08-18

Så himla god.. minskade dock extremt med syltsocker o de vart super. Vaniljstången var ett stort plus att ha i.

Anne

2015-07-18

Den godaste blåbärssylten jag någonsin smakat !

Irmeli Molén

2013-08-17

Gott nyttigt lite annorlunda med en vaniljstång

Reine Skatt

2013-08-14

Låt naturens smackar få råda utan inblandning av bark.

Liknande recept

Chokladchiapudding

(1)

Lingonmarmelad

(2)

Kryddig blåbärssmoothie

(1)

Lyxgranola med nötter och kokos

(1)

Smoothietallrik

(6)

Saffransscones med kesella

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(1)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 500 g rensade blåbär
  • 500 g syltsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 vaniljstänger

Blåbärssylt med vanilj

Betyg (1-5):
3.32 (65 betyg)

Härlig vaniljsmakande blåbärssylt.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg blåbär, socker och vatten i en rymlig kastrull. Skär vaniljstängerna på längden, gröp ur vaniljfrön och lägg frön och stänger i kastrullen. Koka långsamt upp och rör om då och då. När sockret smält, koka på hög värme cirka två minuter.
  2. Skumma av, ta bort vaniljstängerna och häll upp sylten i rena, varma burkar. Låt sylten svalna, sätt på lock och förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnea Jardebrand

2015-09-08

Håller absolut med om att den blir underbart god med vanilj- Minskade syltsockret till 200g och det blev perfekt sylt. Lika söt och god som det förväntas av sylt- Tror faktiskt att det skulle kunna minskas ytterligare till 150g men det återstår för någon att pröva :)

Sascha

2015-08-18

Så himla god.. minskade dock extremt med syltsocker o de vart super. Vaniljstången var ett stort plus att ha i.

Anne

2015-07-18

Den godaste blåbärssylten jag någonsin smakat !

Irmeli Molén

2013-08-17

Gott nyttigt lite annorlunda med en vaniljstång

Reine Skatt

2013-08-14

Låt naturens smackar få råda utan inblandning av bark.

Liknande recept

Chokladchiapudding

(1)

Lingonmarmelad

(2)

Kryddig blåbärssmoothie

(1)

Lyxgranola med nötter och kokos

(1)

Smoothietallrik

(6)

Saffransscones med kesella

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies