För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blåbärsscones

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Dessa blåbärsscones är perfekta att servera som fika eller mellis. Goda tillsammans med smör och ost. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g mjölkfritt margarin /smör, tärnat
  • 1.5 dl havredryck
  • 1 dl frysta blåbär
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela margarinet/smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Häll i havredrycken och rör snabbt ihop till en deg.
  2. Blanda blåbären med potatismjölet. Knåda snabbt in i degen. Fukta händerna och forma degen till en rundel. Lägg på en bakpappersklädd form, platta till och strö på mandelspån. Skär med mjölad kniv ett kors i brödet så det blir fyra bitar. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Açaíbowl

(7)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Smoothie med papaya och mint

(5)

Blåbärssmoothie

(34)

Smoothietallrik

(7)

Tutti Frutti Smoothie

(8)

Smoothie Norrländskt guld

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g mjölkfritt margarin /smör, tärnat
  • 1.5 dl havredryck
  • 1 dl frysta blåbär
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.5 dl mandelspån

Blåbärsscones

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Dessa blåbärsscones är perfekta att servera som fika eller mellis. Goda tillsammans med smör och ost. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela margarinet/smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Häll i havredrycken och rör snabbt ihop till en deg.
  2. Blanda blåbären med potatismjölet. Knåda snabbt in i degen. Fukta händerna och forma degen till en rundel. Lägg på en bakpappersklädd form, platta till och strö på mandelspån. Skär med mjölad kniv ett kors i brödet så det blir fyra bitar. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Açaíbowl

(7)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Smoothie med papaya och mint

(5)

Blåbärssmoothie

(34)

Smoothietallrik

(7)

Tutti Frutti Smoothie

(8)

Smoothie Norrländskt guld

(1)