Blåbärsscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Dessa blåbärsscones är perfekta att servera som fika eller mellis. Goda tillsammans med smör och ost. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g mjölkfritt margarin /smör, tärnat
  • 1.5 dl havredryck
  • 1 dl frysta blåbär
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela margarinet/smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Häll i havredrycken och rör snabbt ihop till en deg.
  2. Blanda blåbären med potatismjölet. Knåda snabbt in i degen. Fukta händerna och forma degen till en rundel. Lägg på en bakpappersklädd form, platta till och strö på mandelspån. Skär med mjölad kniv ett kors i brödet så det blir fyra bitar. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rosa rusning

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mörkblå smoothie

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Smoothie med avokado, granatäpple och hallon

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kryddig blåbärssmoothie

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hallonsmoothie med vetekli

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g mjölkfritt margarin /smör, tärnat
  • 1.5 dl havredryck
  • 1 dl frysta blåbär
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.5 dl mandelspån

Blåbärsscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Dessa blåbärsscones är perfekta att servera som fika eller mellis. Goda tillsammans med smör och ost. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela margarinet/smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Häll i havredrycken och rör snabbt ihop till en deg.
  2. Blanda blåbären med potatismjölet. Knåda snabbt in i degen. Fukta händerna och forma degen till en rundel. Lägg på en bakpappersklädd form, platta till och strö på mandelspån. Skär med mjölad kniv ett kors i brödet så det blir fyra bitar. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rosa rusning

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mörkblå smoothie

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Smoothie med avokado, granatäpple och hallon

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kryddig blåbärssmoothie

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hallonsmoothie med vetekli

Betyg
Betyg
(4)