
Blåbärsscones
Betyg (1-5):
Dessa blåbärsscones är perfekta att servera som fika eller mellis. Goda tillsammans med smör och ost. Recept av Karoline Jönsson
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
- 2.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 50 g mjölkfritt margarin /smör, tärnat
- 1.5 dl havredryck
- 1 dl frysta blåbär
- 2 tsk potatismjöl
- 0.5 dl mandelspån
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela margarinet/smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Häll i havredrycken och rör snabbt ihop till en deg.
- Blanda blåbären med potatismjölet. Knåda snabbt in i degen. Fukta händerna och forma degen till en rundel. Lägg på en bakpappersklädd form, platta till och strö på mandelspån. Skär med mjölad kniv ett kors i brödet så det blir fyra bitar. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
Liknande recept
Blåbärsscones
Betyg (1-5):
Dessa blåbärsscones är perfekta att servera som fika eller mellis. Goda tillsammans med smör och ost. Recept av Karoline Jönsson
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela margarinet/smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Häll i havredrycken och rör snabbt ihop till en deg.
- Blanda blåbären med potatismjölet. Knåda snabbt in i degen. Fukta händerna och forma degen till en rundel. Lägg på en bakpappersklädd form, platta till och strö på mandelspån. Skär med mjölad kniv ett kors i brödet så det blir fyra bitar. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!