Bjärekyckling korma med blomkålsris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det här är superenkelt då kycklingen redan är kryddad. Till de indiska smakerna passar "vanligt" ris blandat med blomkålsris och gröna sojabönor. Allt smaksatt med ingefära och vitlök.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 920 g bjärekyckling korma
  • 2 gula lökar, strimlade
  • färsk koriander och limeklyftor
  • Blomkålsris
  • 3 dl jasminris
  • 150 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs blomkålsriset med ingefära, vitlök och sojabönor i olja tills bönorna har tinat, salta.
  2. Tillsätt det kokta riset och rör om. Koka upp såsen från kycklingförpackningen och lägg ner kyckling och lök. Låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 5 min. Servera till riset och toppa ev med koriander.

Servering

Gott att pressa över lite lime vid servering!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-01-15

Bytte ut färsk kyckling mot fryst, vet inte om det ställde till det i beställningen men jag fick inte med någon sås från kycklingförpackningen.

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Wok med kyckling

Betyg
Betyg
(33)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 920 g bjärekyckling korma
  • 2 gula lökar, strimlade
  • färsk koriander och limeklyftor
  • Blomkålsris
  • 3 dl jasminris
  • 150 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 1 msk olivolja

Bjärekyckling korma med blomkålsris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det här är superenkelt då kycklingen redan är kryddad. Till de indiska smakerna passar "vanligt" ris blandat med blomkålsris och gröna sojabönor. Allt smaksatt med ingefära och vitlök.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs blomkålsriset med ingefära, vitlök och sojabönor i olja tills bönorna har tinat, salta.
  2. Tillsätt det kokta riset och rör om. Koka upp såsen från kycklingförpackningen och lägg ner kyckling och lök. Låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 5 min. Servera till riset och toppa ev med koriander.

Servering

Gott att pressa över lite lime vid servering!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-01-15

Bytte ut färsk kyckling mot fryst, vet inte om det ställde till det i beställningen men jag fick inte med någon sås från kycklingförpackningen.

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Wok med kyckling

Betyg
Betyg
(33)