För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Biscotti med mandel

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Biscotti - en klassisk italiensk kaka. Här smaksatt med mandel, blåbär och tranbär.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
36 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade blåbär (50 g)
  • 1 dl hackade torkade tranbär (50 g)
  • 2 dl hackad mandel (100 g)

Gör så här

  1. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en fast deg.
  3. Dela degen i fyra bitar och rulla till längder lika långa som plåten. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 20 minuter i 200 grader.
  5. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Låt svalna några minuter innan du skär längderna i sneda bitar, cirka 9 per längd. Lägg dem med ena snittytan uppåt och grädda i 30 minuter eller tills kakorna känns torra. Vänd den andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2015-07-27

Begärliga biscotti! Blir bäst med grovhackad mandel.

Moa

2012-01-17

Fantastiska!

Liknande recept

Nässelscones

(3)

Matmuffins med morötter och fetaost

(7)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Yoghurtscones med vallmofrön

(7)

Våfflor - recept på våffelsmet

(143)

Baguetter med örter

(3)

Valnötsbröd

(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade blåbär (50 g)
  • 1 dl hackade torkade tranbär (50 g)
  • 2 dl hackad mandel (100 g)

Biscotti med mandel

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Biscotti - en klassisk italiensk kaka. Här smaksatt med mandel, blåbär och tranbär.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
36 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en fast deg.
  3. Dela degen i fyra bitar och rulla till längder lika långa som plåten. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 20 minuter i 200 grader.
  5. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Låt svalna några minuter innan du skär längderna i sneda bitar, cirka 9 per längd. Lägg dem med ena snittytan uppåt och grädda i 30 minuter eller tills kakorna känns torra. Vänd den andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2015-07-27

Begärliga biscotti! Blir bäst med grovhackad mandel.

Moa

2012-01-17

Fantastiska!

Liknande recept

Nässelscones

(3)

Matmuffins med morötter och fetaost

(7)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Yoghurtscones med vallmofrön

(7)

Våfflor - recept på våffelsmet

(143)

Baguetter med örter

(3)

Valnötsbröd

(18)