Biffstek med olivsmör

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

En pikant variant av biffstek med att smakrikt olivsmör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 920 g biffskivor (4 stycken, helst med kappa)
  • 1 msk matolja + 1 msk smör
  • 1 klyfta citron eventuellt
  • Olivsmör 10 portioner:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g urkärnade gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 100 g normalsaltat rumstempererat smör
  • 0.5 tsk tabasco eller 0,5 tsk kajennpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisklyftorna på en plåt eller ugnsform. Ringla över olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Salta och peppra köttet på båda sidorna och låt ligga tio minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och smör. Lägg i en biff i taget. Stek köttet på ena sidan i 1,5–2 minuter, tills det får fin färg. Vänd och stek andra sidan lika länge. Sänk värmen och låt stå i 2–5 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det..
  4. Låt köttet vila inslaget i folie minst tio minuter. Droppa eventuellt lite citron på det. Servera med olivsmör samt till exempel klyftpotatis eller pasta och gärna några kokta primörer, som lök och knippmorötter

Olivsmör

  1. Mixa samtliga ingredienser till ett slätt smör. Låt stelna något i kylskåp så att det går att forma till en rulle och skära i skivor. Alternativt forma till små ägg med sked eller spritsa i portioner.

Tips

Detta smakrika aromsmör kan göras minst ett dygn i förväg. Förvara väl inslaget i kyl eller frys. Om du fryser smöret, ta fram det minst en halvtimme innan servering. Slankare alternativ, skippa smöret och ät med ångade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Indisk lammgryta med yoghurt

(41)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Taco med röda linser

(13)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Burgare med chilimajo

(4)

Wallenbergare på lammfärs

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 920 g biffskivor (4 stycken, helst med kappa)
  • 1 msk matolja + 1 msk smör
  • 1 klyfta citron eventuellt
  • Olivsmör 10 portioner:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g urkärnade gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 100 g normalsaltat rumstempererat smör
  • 0.5 tsk tabasco eller 0,5 tsk kajennpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Servering:
  • 1 kg potatis

Biffstek med olivsmör

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

En pikant variant av biffstek med att smakrikt olivsmör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisklyftorna på en plåt eller ugnsform. Ringla över olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Salta och peppra köttet på båda sidorna och låt ligga tio minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och smör. Lägg i en biff i taget. Stek köttet på ena sidan i 1,5–2 minuter, tills det får fin färg. Vänd och stek andra sidan lika länge. Sänk värmen och låt stå i 2–5 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det..
  4. Låt köttet vila inslaget i folie minst tio minuter. Droppa eventuellt lite citron på det. Servera med olivsmör samt till exempel klyftpotatis eller pasta och gärna några kokta primörer, som lök och knippmorötter

Olivsmör

  1. Mixa samtliga ingredienser till ett slätt smör. Låt stelna något i kylskåp så att det går att forma till en rulle och skära i skivor. Alternativt forma till små ägg med sked eller spritsa i portioner.

Tips

Detta smakrika aromsmör kan göras minst ett dygn i förväg. Förvara väl inslaget i kyl eller frys. Om du fryser smöret, ta fram det minst en halvtimme innan servering. Slankare alternativ, skippa smöret och ät med ångade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Indisk lammgryta med yoghurt

(41)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Taco med röda linser

(13)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Burgare med chilimajo

(4)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies