Biff med rub och chipotlesmör

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Chilistark kryddblandning med vitlök och rökt chilismör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g biff i skivor, gärna med kappa
  • 1 kg sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • Rub:
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad finhackad vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes eller chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chipotlesmör:
  • 0.5 chipotle (chilifrukt) eller 1 tsk chipotle chilipeppar
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk honung

Gör så här

  1. Mortla ihop kryddorna till rubben och gnid in på köttbitarna. Ringla över oljan och gnid skivorna mot varandra så att de täcks av olja. Låt köttet vila i minst 1 tim.
  2. Sätt på ugnen. Tvätta sötpotatisen noga och skär i stavar eller klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta potatisen i ugnen i ca 25 min.

Chipotlesmör

  1. Mortla chipotlen fint och blanda med smör och honung med en gaffel på en tallrik.
  2. Grilla biffarna ca 3 min per sida, beroende på tjockleken och vilken stekgrad du vill ha.
  3. Servera köttet med chipotlesmör och sötpotatis.

Tips

Du kan byta ut chipotlekryddan mot 0,5 tsk kajennpeppar och 0,5 tsk rökt paprikapulver.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Klassisk kalops

(4)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g biff i skivor, gärna med kappa
  • 1 kg sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • Rub:
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad finhackad vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes eller chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chipotlesmör:
  • 0.5 chipotle (chilifrukt) eller 1 tsk chipotle chilipeppar
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk honung

Biff med rub och chipotlesmör

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Chilistark kryddblandning med vitlök och rökt chilismör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop kryddorna till rubben och gnid in på köttbitarna. Ringla över oljan och gnid skivorna mot varandra så att de täcks av olja. Låt köttet vila i minst 1 tim.
  2. Sätt på ugnen. Tvätta sötpotatisen noga och skär i stavar eller klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta potatisen i ugnen i ca 25 min.

Chipotlesmör

  1. Mortla chipotlen fint och blanda med smör och honung med en gaffel på en tallrik.
  2. Grilla biffarna ca 3 min per sida, beroende på tjockleken och vilken stekgrad du vill ha.
  3. Servera köttet med chipotlesmör och sötpotatis.

Tips

Du kan byta ut chipotlekryddan mot 0,5 tsk kajennpeppar och 0,5 tsk rökt paprikapulver.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Klassisk kalops

(4)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies