För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Biff a la Lindström

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Klassiker som sätter färg och smak på biffarna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 gurka
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop färs, lök, ägg, rödbetor, kapris, senap, salt och peppar. Forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Den söta rödbetan gör att de lätt kan brännas så vänd biffarna en extra gång.
  3. Mosa potatisen och häll i grädde. Rör om till ett fluffigt mos och smaka av med salt. Servera biffar och mos med tunt skuren gurka och lite extra kapris.

Servering

Servera med lite brynt smör på biffarna.

Tips

Gör köttbullar till barnen och servera rödbetor vid sidan av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Kycklingburgare med caesardressing

(8)

Chilibiff-wrap

(4)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(29)

Godaste köttbullarna

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 gurka
  • 1 tsk salt

Biff a la Lindström

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Klassiker som sätter färg och smak på biffarna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop färs, lök, ägg, rödbetor, kapris, senap, salt och peppar. Forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Den söta rödbetan gör att de lätt kan brännas så vänd biffarna en extra gång.
  3. Mosa potatisen och häll i grädde. Rör om till ett fluffigt mos och smaka av med salt. Servera biffar och mos med tunt skuren gurka och lite extra kapris.

Servering

Servera med lite brynt smör på biffarna.

Tips

Gör köttbullar till barnen och servera rödbetor vid sidan av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Kycklingburgare med caesardressing

(8)

Chilibiff-wrap

(4)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(29)

Godaste köttbullarna

(0)