Biff a la Lindström

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Klassiker som sätter färg och smak på biffarna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop färs, lök, ägg, rödbetor, kapris, senap, salt och peppar. Forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Den söta rödbetan gör att de lätt kan brännas så vänd biffarna en extra gång.
  3. Mosa potatisen och häll i grädde. Rör om till ett fluffigt mos och smaka av med salt. Servera biffar och mos med tunt skuren gurka och lite extra kapris.

Servering

Servera med lite brynt smör på biffarna.

Tips

Gör köttbullar till barnen och servera rödbetor vid sidan av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Gulasch med bönor

(23)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 gurka

Biff a la Lindström

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Klassiker som sätter färg och smak på biffarna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop färs, lök, ägg, rödbetor, kapris, senap, salt och peppar. Forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Den söta rödbetan gör att de lätt kan brännas så vänd biffarna en extra gång.
  3. Mosa potatisen och häll i grädde. Rör om till ett fluffigt mos och smaka av med salt. Servera biffar och mos med tunt skuren gurka och lite extra kapris.

Servering

Servera med lite brynt smör på biffarna.

Tips

Gör köttbullar till barnen och servera rödbetor vid sidan av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Gulasch med bönor

(23)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies