För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Basilikapasta med ugnsrostad kyckling

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ugnsstekt hel kyckling är det godaste som finns, denna är rejält kryddad och serveras med spagetti som är vänd i smör, torkad basilika och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 1.5 msk grillkrydda
  • 0.5 dl vatten
  • 320 g spagetti
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 2 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk torkad basilika
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med grillkrydda runtom och lägg i en ugnsform. Rosta mitt i ugnen 1 tim. Häll ½ dl vatten i formen efter halva tiden och skeda över skyn några gånger under ugnstiden.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Värm olja, smör, vitlök och basilika i en stekpanna utan att bränna vitlöken.
  3. Häll i skyn från kycklingen och ev någon msk vatten . Vänd ner spagettin i pannan. Stek broccolin i olja i het panna och krydda med salt. Godast om de har lite tuggmotstånd kvar. Dela kycklingen på mitten och servera med pastan och broccolin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Surimicakes med fries

(12)

Kåldolmar med röda linser och fetaost

(24)

Buffalo wings med fried rice

(27)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(75)

Carnitas med äppelsalsa

(59)

Krämig citronpasta med fisk

(50)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 1.5 msk grillkrydda
  • 0.5 dl vatten
  • 320 g spagetti
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 2 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk torkad basilika
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • flingsalt

Basilikapasta med ugnsrostad kyckling

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ugnsstekt hel kyckling är det godaste som finns, denna är rejält kryddad och serveras med spagetti som är vänd i smör, torkad basilika och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med grillkrydda runtom och lägg i en ugnsform. Rosta mitt i ugnen 1 tim. Häll ½ dl vatten i formen efter halva tiden och skeda över skyn några gånger under ugnstiden.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Värm olja, smör, vitlök och basilika i en stekpanna utan att bränna vitlöken.
  3. Häll i skyn från kycklingen och ev någon msk vatten . Vänd ner spagettin i pannan. Stek broccolin i olja i het panna och krydda med salt. Godast om de har lite tuggmotstånd kvar. Dela kycklingen på mitten och servera med pastan och broccolin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Surimicakes med fries

(12)

Kåldolmar med röda linser och fetaost

(24)

Buffalo wings med fried rice

(27)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(75)

Carnitas med äppelsalsa

(59)

Krämig citronpasta med fisk

(50)