Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg (1-5):
2.8 (35 betyg)

Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl hårt packad basilika
  • 0.5 dl rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • Till servering:
  • 300 g blandad sallad, t ex babyspenat, rucola, roman
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  3. Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.

Servering

Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-03-29

Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.

Lena

2012-03-28

Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl hårt packad basilika
  • 0.5 dl rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • Till servering:
  • 300 g blandad sallad, t ex babyspenat, rucola, roman
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, i klyftor

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg (1-5):
2.8 (35 betyg)

Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  3. Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.

Servering

Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-03-29

Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.

Lena

2012-03-28

Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies