Barnens bästa spett med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (8 betyg)

Vegetariska spett på vegofärs som serveras med klyftpotatis och en hemmagjord tzatziki. Lättlagad och snabb.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g klyftpotatis
  • 0.5 dl barbecuesås
  • 500 g fryst formbar vegofärs, tinad
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Fördela klyftpotatis på en plåt och ställ in i mitten av ugnen. Tillaga enligt anvisning på påsen. Häll BBQ-sås i en skål med vegofärs och rör om. Forma färsen till avlånga färsbiffar och trä ett spett i vardera bit.
  2. Riv gurka grovt och blanda med naturell yoghurt och vitlök. Smaka av såsen med salt. Stek färsspetten till fin färg och tills de är genomstekta. Servera spetten med klyftpotatis, tzatziki och skivad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-07-07

Inga problem för min 9-åring att forma till färsbiffar och steka dem intakta sen. Däremot bra att tänka på att vegofärsen tar tid att tina - längre än vad som står på förpackningen har jag upplevt.

Pegah

2020-05-28

Gick inte att sätta på spetten alls. Formade som biffar o stekte istället. Lätt att göra o bra betyg från barnen.

Madeleine

2020-05-24

Väldigt svåra att forma och steka... föll helt sönder vid stekning och blev bara smulor. Annars helt okej smak.

Liknande recept

Spara recept

Veganska fiskpinnar med remouladsås och blomkålsmos

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bönbullar med potatis och gräddsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g klyftpotatis
  • 0.5 dl barbecuesås
  • 500 g fryst formbar vegofärs, tinad
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt

Barnens bästa spett med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (8 betyg)

Vegetariska spett på vegofärs som serveras med klyftpotatis och en hemmagjord tzatziki. Lättlagad och snabb.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela klyftpotatis på en plåt och ställ in i mitten av ugnen. Tillaga enligt anvisning på påsen. Häll BBQ-sås i en skål med vegofärs och rör om. Forma färsen till avlånga färsbiffar och trä ett spett i vardera bit.
  2. Riv gurka grovt och blanda med naturell yoghurt och vitlök. Smaka av såsen med salt. Stek färsspetten till fin färg och tills de är genomstekta. Servera spetten med klyftpotatis, tzatziki och skivad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-07-07

Inga problem för min 9-åring att forma till färsbiffar och steka dem intakta sen. Däremot bra att tänka på att vegofärsen tar tid att tina - längre än vad som står på förpackningen har jag upplevt.

Pegah

2020-05-28

Gick inte att sätta på spetten alls. Formade som biffar o stekte istället. Lätt att göra o bra betyg från barnen.

Madeleine

2020-05-24

Väldigt svåra att forma och steka... föll helt sönder vid stekning och blev bara smulor. Annars helt okej smak.

Liknande recept

Spara recept

Veganska fiskpinnar med remouladsås och blomkålsmos

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bönbullar med potatis och gräddsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)