För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens bästa broccolisoppa

Betyg (1-5):
4.05 (20 betyg)

Snabblagad och god soppa med broccoli och purjolök, som mixas och serveras med kokt ägg. Mums!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 purjolök
  • 10 dl vatten
  • salt och peppar
  • 250 g broccoli
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Strimla 15 cm purjolök. Plocka buketterna från broccolin och skär stjälken i skivor. Lägg broccoli och purjolök i en kastrull och häll i vatten. Smula ner grönsaksbuljongtärningar och låt koka ca 10 min.
  2. Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sätt timern på 5 min när det börjar bubbla. Skölj äggen i kallt vatten. Skala direkt.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i grädde. Smaka av med salt och peppar.Skala och dela äggen. Servera soppan med ägghalvor och toppa ev med färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens gratinerade tomatpasta

(14)

Het kikärtsgryta med tomat och saffran

(7)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Grönsaksgratäng med getost

(11)

Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

(24)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)

Tikka masala-gryta med rotfrukter

(29)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 purjolök
  • 10 dl vatten
  • salt och peppar
  • 250 g broccoli
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • färsk basilika

Barnens bästa broccolisoppa

Betyg (1-5):
4.05 (20 betyg)

Snabblagad och god soppa med broccoli och purjolök, som mixas och serveras med kokt ägg. Mums!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla 15 cm purjolök. Plocka buketterna från broccolin och skär stjälken i skivor. Lägg broccoli och purjolök i en kastrull och häll i vatten. Smula ner grönsaksbuljongtärningar och låt koka ca 10 min.
  2. Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sätt timern på 5 min när det börjar bubbla. Skölj äggen i kallt vatten. Skala direkt.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i grädde. Smaka av med salt och peppar.Skala och dela äggen. Servera soppan med ägghalvor och toppa ev med färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens gratinerade tomatpasta

(14)

Het kikärtsgryta med tomat och saffran

(7)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Grönsaksgratäng med getost

(11)

Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

(24)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)

Tikka masala-gryta med rotfrukter

(29)