Bärmuffins i filodeg

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 filodegsark
  • smör till muffinsplåten
  • 2 dl färska bär, t ex blåbär och hallon
  • 1 msk florsocker
  • Muffinssmet:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 100 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Rör ihop alla torra ingredienser till muffinssmeten. Tillsätt ägg och smör och rör till en jämn smet.
  2. Skär varje filodegsark i 12 fyrkanter. Lägg 2 bitar (totalt 18 st används) per muffins i en smord muffinsplåt. Skeda smeten i ”filodegsformarna”. Tryck ner bär i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min. Pudra över florsocker vid garnering.

Tips

Grädda muffinsen i pappformar om du inte vill ha med filodegen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Briocher

(3)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Spettekaksvåfflor

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Enkel banankaka

(91)

Kalljästa briocher

(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 filodegsark
  • smör till muffinsplåten
  • 2 dl färska bär, t ex blåbär och hallon
  • 1 msk florsocker
  • Muffinssmet:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 100 g smör, rumsvarmt

Bärmuffins i filodeg

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla torra ingredienser till muffinssmeten. Tillsätt ägg och smör och rör till en jämn smet.
  2. Skär varje filodegsark i 12 fyrkanter. Lägg 2 bitar (totalt 18 st används) per muffins i en smord muffinsplåt. Skeda smeten i ”filodegsformarna”. Tryck ner bär i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min. Pudra över florsocker vid garnering.

Tips

Grädda muffinsen i pappformar om du inte vill ha med filodegen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Briocher

(3)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Spettekaksvåfflor

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Enkel banankaka

(91)

Kalljästa briocher

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies