Bärdröm

Betyg (1-5):
3.03 (62 betyg)

En somrig och fräsch tårta med smak av svenska bär.

Ugnstemperatur:200º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 130 g smör
  • 130 g hackad mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd till formen
  • Bärmousse:
  • 3 ägg, endast vitan
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 msk vatten
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 frysta, tinade bär t ex blåbär, svarta vinbär och hallon
  • Garnering:
  • 0.5 liter färska bär

Gör så här

Browniebotten:

  1. Smält smör och choklad i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Vänd i mjöl och chokladsmöret i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna. Ta bort kanten på formen.

Bärmousse:

  1. Vispa äggvita med 1 tsk socker till ett fast skum i en torr bunke, gärna av rostfritt stål. Blanda 1,5 dl socker och vatten i en kastrull och värm till 122°. Häll den varma sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitan medan du vispar försiktigt. Vispa sedan rejält till ett fast skum. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat, 5–10 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Vispa grädden fluffig. Mixa bären till en puré. Sila ev av kärnorna genom en finmaskig sil. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull. Blanda ner gelatinet i bärpurén under omrörning. Vänd sedan försiktigt ihop den med marängen till en slät smet. Vänd därefter ner grädden.

Montering:

  1. Diska kanten på formen. Sätt ihop springformen. Lägg kakan i botten. Täck gärna kanten av springformen med remsor av bakplåtspapper,plastfilm eller OH-plast. Fyll formen med bärmousse. Låt stå kallt minst 3 tim. 6. Ta bort formens kant och papper/plast. Garnera tårtan med färska bär. Finalist i tävlingen Tårta vs Tårta Midia Kamil, Stockholm

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-12-30

Fantastisk fräsch tårta! Se till att gelatinet verkligen smälter å ej blir klumpigt!

Elisabet

2015-05-29

Ser ut att vara en smarrig tårta! Vi som är vegetarianer föredrar dock recept utan gelatin (djurprodukt), ett tips är då att använda agar-agar istället: http://abrabakabra.blogg.se/2013/august/att-anvanda-agar-agar-istallet-for-gelatin-2.html

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 130 g smör
  • 130 g hackad mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd till formen
  • Bärmousse:
  • 3 ägg, endast vitan
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 msk vatten
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 frysta, tinade bär t ex blåbär, svarta vinbär och hallon
  • Garnering:
  • 0.5 liter färska bär

Bärdröm

Betyg (1-5):
3.03 (62 betyg)

En somrig och fräsch tårta med smak av svenska bär.

Ugnstemperatur:200º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Browniebotten:

  1. Smält smör och choklad i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Vänd i mjöl och chokladsmöret i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna. Ta bort kanten på formen.

Bärmousse:

  1. Vispa äggvita med 1 tsk socker till ett fast skum i en torr bunke, gärna av rostfritt stål. Blanda 1,5 dl socker och vatten i en kastrull och värm till 122°. Häll den varma sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitan medan du vispar försiktigt. Vispa sedan rejält till ett fast skum. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat, 5–10 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Vispa grädden fluffig. Mixa bären till en puré. Sila ev av kärnorna genom en finmaskig sil. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull. Blanda ner gelatinet i bärpurén under omrörning. Vänd sedan försiktigt ihop den med marängen till en slät smet. Vänd därefter ner grädden.

Montering:

  1. Diska kanten på formen. Sätt ihop springformen. Lägg kakan i botten. Täck gärna kanten av springformen med remsor av bakplåtspapper,plastfilm eller OH-plast. Fyll formen med bärmousse. Låt stå kallt minst 3 tim. 6. Ta bort formens kant och papper/plast. Garnera tårtan med färska bär. Finalist i tävlingen Tårta vs Tårta Midia Kamil, Stockholm

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-12-30

Fantastisk fräsch tårta! Se till att gelatinet verkligen smälter å ej blir klumpigt!

Elisabet

2015-05-29

Ser ut att vara en smarrig tårta! Vi som är vegetarianer föredrar dock recept utan gelatin (djurprodukt), ett tips är då att använda agar-agar istället: http://abrabakabra.blogg.se/2013/august/att-anvanda-agar-agar-istallet-for-gelatin-2.html

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies