Bärbakelse

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rörsocker strö
  • Fyllning/topping
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 300 g mosade bär, t ex hallon och jordgubbar
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g färska bär, t ex hallon och jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
  3. Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Passionsfruktscheesecake

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Bärbägare

(14)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Snabba marängbakelser

(1)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rörsocker strö
  • Fyllning/topping
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 300 g mosade bär, t ex hallon och jordgubbar
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g färska bär, t ex hallon och jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal
  • florsocker

Bärbakelse

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
  3. Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Passionsfruktscheesecake

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Bärbägare

(14)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Snabba marängbakelser

(1)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies