För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Banh mi - vietnamesisk macka

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!

Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 baguetter
  • 1 dl majonnäs
  • 4 salladsblad
  • srirachasås
  • rostad lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • Fläskkarré
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • Inlagd rättika och morot
  • 1 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 100 g rättika, tunt skivad
  • 200 g morötter, tunt skivade på längden

Gör så här

  1. Gnid in fläskkarrén med en blandning av ingefära, vitlök, soja, olja, salt och chiliflakes. Lägg i en ugnsgryta med locket på och ställ i ugnen. Tillaga köttet ca 5 tim, tills det lätt faller sönder.
  2. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret löst sig. Vänd i rättika och morötter. Låt stå minst 20 min.
  3. Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och champinjonpasta

(7)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Chilibiff-wrap

(4)

Bolognese

(9)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(23)

Pasta med rökt fläsk

(9)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 baguetter
  • 1 dl majonnäs
  • 4 salladsblad
  • srirachasås
  • rostad lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • Fläskkarré
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • Inlagd rättika och morot
  • 1 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 100 g rättika, tunt skivad
  • 200 g morötter, tunt skivade på längden

Banh mi - vietnamesisk macka

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!

Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in fläskkarrén med en blandning av ingefära, vitlök, soja, olja, salt och chiliflakes. Lägg i en ugnsgryta med locket på och ställ i ugnen. Tillaga köttet ca 5 tim, tills det lätt faller sönder.
  2. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret löst sig. Vänd i rättika och morötter. Låt stå minst 20 min.
  3. Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och champinjonpasta

(7)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Chilibiff-wrap

(4)

Bolognese

(9)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(23)

Pasta med rökt fläsk

(9)