
Banh mi - vietnamesisk macka
Betyg (1-5):
Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!
Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 baguetter
- 1 dl majonnäs
- 4 salladsblad
- srirachasås
- rostad lök
- 1 kruka färsk koriander
- Fläskkarré
- 500 g fläskkarré i bit
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 2 msk japansk soja
- 1 msk neutral olja
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk chiliflakes
- Inlagd rättika och morot
- 1 dl vatten, ljummet
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- 100 g rättika, tunt skivad
- 200 g morötter, tunt skivade på längden
Gör så här
- Gnid in fläskkarrén med en blandning av ingefära, vitlök, soja, olja, salt och chiliflakes. Lägg i en ugnsgryta med locket på och ställ i ugnen. Tillaga köttet ca 5 tim, tills det lätt faller sönder.
- Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret löst sig. Vänd i rättika och morötter. Låt stå minst 20 min.
- Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.
Liknande recept
Banh mi - vietnamesisk macka
Betyg (1-5):
Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!
Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Gnid in fläskkarrén med en blandning av ingefära, vitlök, soja, olja, salt och chiliflakes. Lägg i en ugnsgryta med locket på och ställ i ugnen. Tillaga köttet ca 5 tim, tills det lätt faller sönder.
- Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret löst sig. Vänd i rättika och morötter. Låt stå minst 20 min.
- Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!