Banankaka med glasyr

Betyg (1-5):
3.32 (22 betyg)

En saftig och god banankaka med glasyr med smak av lime.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna, mixade bananer
  • 0.5 citron, saften av
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 50 g hackade valnötter
  • Glasyr:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 200 g färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Smörj en bakform med smör och ströbröd. Vispa socker och smör smidigt med elvisp. Rör ner banan, citronsaft och ägg i socker- och smörblandningen.
  2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Vänd kakan ur formen när den svalnat.
  3. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner färskost, citronsaft, citronskal (endast det gula) och apelsinskal (endast det orangea) Bred glasyren över kakan. Garnera eventuellt med rivet apelsinskal, nötter och kanel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Väldigt god och saftig kaka med mycket banansmak. Frostingen mumsig, men skippa den ibland och servera kakan ljummen med vaniljglass!

a

2013-05-01

god

Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna, mixade bananer
  • 0.5 citron, saften av
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 50 g hackade valnötter
  • Glasyr:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 200 g färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Banankaka med glasyr

Betyg (1-5):
3.32 (22 betyg)

En saftig och god banankaka med glasyr med smak av lime.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en bakform med smör och ströbröd. Vispa socker och smör smidigt med elvisp. Rör ner banan, citronsaft och ägg i socker- och smörblandningen.
  2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Vänd kakan ur formen när den svalnat.
  3. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner färskost, citronsaft, citronskal (endast det gula) och apelsinskal (endast det orangea) Bred glasyren över kakan. Garnera eventuellt med rivet apelsinskal, nötter och kanel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Väldigt god och saftig kaka med mycket banansmak. Frostingen mumsig, men skippa den ibland och servera kakan ljummen med vaniljglass!

a

2013-05-01

god

Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies