Bananchips och honungstryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl bananchips
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
  2. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
  4. Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(24)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl bananchips
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk smör

Bananchips och honungstryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
  2. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
  4. Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(24)