Bananchips och honungstryffel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl bananchips
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
  2. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
  4. Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hemavans äppelkaka

(156)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl bananchips
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk smör

Bananchips och honungstryffel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
  2. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
  4. Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hemavans äppelkaka

(156)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies