Banana Split

Betyg (1-5):
4.43 (23 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Chokladsås:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • Kolasås-Tjinuskisås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk smör
  • Bananasplit:
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 bananer
  • 0.5 liter vaniljglass

Gör så här

  1. Välj en av nedanstående såser

Chokladsås

  1. Mät upp socker, kakao,vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen tills den är tjock, blank och slät, 5-10 min.

Kolasås - Tjinuskisås

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull (ca 1,5 liter). Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun och fått kolasmak, ca 10 min. Lägg i en klick smör.
  2. Vispa grädden. Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg dem på assietter eller på ett serveringsfat. Lägg på glass och vispad grädde. Ringla över såsen, varm eller kall. Dekorera ev med paraplyer, rån eller strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(4)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta-bowl med tropisk frukt

(1)

Smoothie med mango och banan

(4)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)
11 st
  • Chokladsås:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • Kolasås-Tjinuskisås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk smör
  • Bananasplit:
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 bananer
  • 0.5 liter vaniljglass

Banana Split

Betyg (1-5):
4.43 (23 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Välj en av nedanstående såser

Chokladsås

  1. Mät upp socker, kakao,vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen tills den är tjock, blank och slät, 5-10 min.

Kolasås - Tjinuskisås

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull (ca 1,5 liter). Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun och fått kolasmak, ca 10 min. Lägg i en klick smör.
  2. Vispa grädden. Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg dem på assietter eller på ett serveringsfat. Lägg på glass och vispad grädde. Ringla över såsen, varm eller kall. Dekorera ev med paraplyer, rån eller strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(4)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta-bowl med tropisk frukt

(1)

Smoothie med mango och banan

(4)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies