Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

En läcker munsbit att inleda en måltid med. Den söta jordärtskockans smak gifter sig perfekt med salt löjrom och sval crème fraiche. Passar också bra på buffébordet!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 30 g löjrom eller annan rom
  • dill, till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta och fördela jordärtskockorna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min beroende på storlek.
  2. Skär ett snitt längs ovansidan och tryck till från sidorna så att snittet öppnar sig, låt svalna lite. Strö över lite salt. Klicka på crème fraiche och toppa med lök, rom och dill.

Servering

Gott och vackert att strö på finskuren gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-04-09

Till Kim: Det beror på kvalitén på jordärtskockorna. Vissa vinter-jordärtskockor är hårdare etc. Ett tips är att koka dem innan de ska in i ugnen.

Kim

2018-03-31

God kombination, men receptet var väldigt missvisande. Vi hade jordärtskockor som var 2-4 cm i diameter och efter 60 min i ugnen var inte ens de minsta mjuka. Vi gav upp och åt dem ändå vilket var väldigt svårt även om smaken var god.

Annika

2018-03-21

Så gott recept!

Liknande recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Marinmarinerad lax

(6)

Gravad lax med rosépeppar

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 30 g löjrom eller annan rom
  • dill, till garnering
  • salt

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

En läcker munsbit att inleda en måltid med. Den söta jordärtskockans smak gifter sig perfekt med salt löjrom och sval crème fraiche. Passar också bra på buffébordet!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och fördela jordärtskockorna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min beroende på storlek.
  2. Skär ett snitt längs ovansidan och tryck till från sidorna så att snittet öppnar sig, låt svalna lite. Strö över lite salt. Klicka på crème fraiche och toppa med lök, rom och dill.

Servering

Gott och vackert att strö på finskuren gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-04-09

Till Kim: Det beror på kvalitén på jordärtskockorna. Vissa vinter-jordärtskockor är hårdare etc. Ett tips är att koka dem innan de ska in i ugnen.

Kim

2018-03-31

God kombination, men receptet var väldigt missvisande. Vi hade jordärtskockor som var 2-4 cm i diameter och efter 60 min i ugnen var inte ens de minsta mjuka. Vi gav upp och åt dem ändå vilket var väldigt svårt även om smaken var god.

Annika

2018-03-21

Så gott recept!

Liknande recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Marinmarinerad lax

(6)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies