
Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom
En läcker munsbit att inleda en måltid med. Den söta jordärtskockans smak gifter sig perfekt med salt löjrom och sval crème fraiche. Passar också bra på buffébordet!
- 500 g jordärtskockor
- 2 dl crème fraiche
- 0.5 rödlök, finhackad
- 30 g löjrom eller annan rom
- dill, till garnering
- salt
Gör så här
- Tvätta och fördela jordärtskockorna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min beroende på storlek.
- Skär ett snitt längs ovansidan och tryck till från sidorna så att snittet öppnar sig, låt svalna lite. Strö över lite salt. Klicka på crème fraiche och toppa med lök, rom och dill.
Servering
Liknande recept
Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom
En läcker munsbit att inleda en måltid med. Den söta jordärtskockans smak gifter sig perfekt med salt löjrom och sval crème fraiche. Passar också bra på buffébordet!
Gör så här
- Tvätta och fördela jordärtskockorna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min beroende på storlek.
- Skär ett snitt längs ovansidan och tryck till från sidorna så att snittet öppnar sig, låt svalna lite. Strö över lite salt. Klicka på crème fraiche och toppa med lök, rom och dill.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-04-09
Till Kim: Det beror på kvalitén på jordärtskockorna. Vissa vinter-jordärtskockor är hårdare etc. Ett tips är att koka dem innan de ska in i ugnen.
2018-03-31
God kombination, men receptet var väldigt missvisande. Vi hade jordärtskockor som var 2-4 cm i diameter och efter 60 min i ugnen var inte ens de minsta mjuka. Vi gav upp och åt dem ändå vilket var väldigt svårt även om smaken var god.
2018-03-21
Så gott recept!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2018-04-09
Till Kim: Det beror på kvalitén på jordärtskockorna. Vissa vinter-jordärtskockor är hårdare etc. Ett tips är att koka dem innan de ska in i ugnen.
Kim
2018-03-31
God kombination, men receptet var väldigt missvisande. Vi hade jordärtskockor som var 2-4 cm i diameter och efter 60 min i ugnen var inte ens de minsta mjuka. Vi gav upp och åt dem ändå vilket var väldigt svårt även om smaken var god.
Annika
2018-03-21
Så gott recept!