Baguett med grillad ryggbiff och rå tomatsås

Baguett med grillad ryggbiff och rå tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min + 1 timme att marinera
4
  • 500 g ryggbiff
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, mald
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Rå tomatsås:
  • 500 g kvisttomat, mogna
  • 1 schalottenlök, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 honung, flytande
  • 0.5 st citron, enbart saften
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 st baguette

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, spiskummin, olja, salt och peppar. Vänd runt köttet i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.

Tomatsåsen:

  1. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Mixa tomater, lök, vitlök och chili med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt honung, citronsaft, vinäger och olja.Blanda och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek köttet i en het stekpanna med några msk olivolja i några min per sida.
  3. Grovhacka örterna och dela brödet i fyra bitar. Snitta en öppning och fyll med några matskedar tomatsås. Toppa medkött och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Baguett med grillad ryggbiff och rå tomatsås
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g ryggbiff
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, mald
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Rå tomatsås:
  • 500 g kvisttomat, mogna
  • 1 schalottenlök, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 honung, flytande
  • 0.5 st citron, enbart saften
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 st baguette

Baguett med grillad ryggbiff och rå tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min + 1 timme att marinera
4

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, spiskummin, olja, salt och peppar. Vänd runt köttet i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.

Tomatsåsen:

  1. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Mixa tomater, lök, vitlök och chili med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt honung, citronsaft, vinäger och olja.Blanda och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek köttet i en het stekpanna med några msk olivolja i några min per sida.
  3. Grovhacka örterna och dela brödet i fyra bitar. Snitta en öppning och fyll med några matskedar tomatsås. Toppa medkött och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!