Baguett med grillad ryggbiff och rå tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min + 1 timme att marinera
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g ryggbiff
  • 1 tsk salt
  • olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar, mald
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • Tillbehör:
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 st baguette
  • Rå tomatsås:
  • 0.5 tsk salt
  • peppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 st citron, enbart saften
  • 1 honung, flytande
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 schalottenlök, grovhackad
  • 500 g kvisttomat, mogna

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, spiskummin, olja, salt och peppar. Vänd runt köttet i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.

Tomatsåsen:

  1. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Mixa tomater, lök, vitlök och chili med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt honung, citronsaft, vinäger och olja.Blanda och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek köttet i en het stekpanna med några msk olivolja i några min per sida.
  3. Grovhacka örterna och dela brödet i fyra bitar. Snitta en öppning och fyll med några matskedar tomatsås. Toppa medkött och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Chili con carne - lättlagat recept

Betyg
Betyg
(199)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pastasallad till grillat

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g ryggbiff
  • 1 tsk salt
  • olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar, mald
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • Tillbehör:
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 st baguette
  • Rå tomatsås:
  • 0.5 tsk salt
  • peppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 st citron, enbart saften
  • 1 honung, flytande
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 schalottenlök, grovhackad
  • 500 g kvisttomat, mogna

Baguett med grillad ryggbiff och rå tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min + 1 timme att marinera
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, spiskummin, olja, salt och peppar. Vänd runt köttet i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.

Tomatsåsen:

  1. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Mixa tomater, lök, vitlök och chili med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt honung, citronsaft, vinäger och olja.Blanda och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek köttet i en het stekpanna med några msk olivolja i några min per sida.
  3. Grovhacka örterna och dela brödet i fyra bitar. Snitta en öppning och fyll med några matskedar tomatsås. Toppa medkött och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Chili con carne - lättlagat recept

Betyg
Betyg
(199)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pastasallad till grillat

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)