Bagels med sötpotatis

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Bagels är inte bara goda. De är kul att baka.

Tillagningstid: 1 tim + 50 min jästid
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 200 g sötpotatis
  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 1 msk honung
  • 10 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 äggvita, till pensling
  • 2 msk vallmofrön

Gör så här

  1. Skala och finriv sötpotatisen. Krama ut överflödig vätska. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sötpotatis, honung och salt.
  2. Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck bunken och låt degen jäsa 30 min.
  3. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Skär degen i tio bitar och rulla till bollar. Stick ner ett mjölat finger mitt i bollen och snurra runt degen kring fingret för att skapa hålet i mitten.
  4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten i en stor kastrull eller stekpanna. Lägg i bröden (några i taget) försiktigt i det heta vattnet och koka 1 minut. Vänd sedan bröden och låt koka 1 minut till.
  5. Lägg på ett galler och låt dem droppa av ett par minuter. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispad äggvita och strö på vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98° och fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)

Hallonsmoothie

(7)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Bananpannkakor

(32)

Mangobowl med kokos

(6)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 200 g sötpotatis
  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 1 msk honung
  • 10 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 äggvita, till pensling
  • 2 msk vallmofrön

Bagels med sötpotatis

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Bagels är inte bara goda. De är kul att baka.

Tillagningstid: 1 tim + 50 min jästid
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och finriv sötpotatisen. Krama ut överflödig vätska. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sötpotatis, honung och salt.
  2. Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck bunken och låt degen jäsa 30 min.
  3. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Skär degen i tio bitar och rulla till bollar. Stick ner ett mjölat finger mitt i bollen och snurra runt degen kring fingret för att skapa hålet i mitten.
  4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten i en stor kastrull eller stekpanna. Lägg i bröden (några i taget) försiktigt i det heta vattnet och koka 1 minut. Vänd sedan bröden och låt koka 1 minut till.
  5. Lägg på ett galler och låt dem droppa av ett par minuter. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispad äggvita och strö på vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98° och fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)

Hallonsmoothie

(7)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Bananpannkakor

(32)

Mangobowl med kokos

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies