
Bagels med sötpotatis
Betyg (1-5):
Bagels är inte bara goda. De är kul att baka.
Tillagningstid: 1 tim + 50 min jästid
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g sötpotatis
- 25 g jäst
- 4 dl ljummet vatten (37 grader)
- 1 msk honung
- 10 dl vetemjöl + till utbakning
- 1 äggvita, till pensling
- 2 msk vallmofrön
- 2 tsk salt
Gör så här
- Skala och finriv sötpotatisen. Krama ut överflödig vätska. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sötpotatis, honung och salt.
- Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck bunken och låt degen jäsa 30 min.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Skär degen i tio bitar och rulla till bollar. Stick ner ett mjölat finger mitt i bollen och snurra runt degen kring fingret för att skapa hålet i mitten.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten i en stor kastrull eller stekpanna. Lägg i bröden (några i taget) försiktigt i det heta vattnet och koka 1 minut. Vänd sedan bröden och låt koka 1 minut till.
- Lägg på ett galler och låt dem droppa av ett par minuter. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispad äggvita och strö på vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98° och fin färg.
Liknande recept
Bagels med sötpotatis
Betyg (1-5):
Bagels är inte bara goda. De är kul att baka.
Tillagningstid: 1 tim + 50 min jästid
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och finriv sötpotatisen. Krama ut överflödig vätska. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sötpotatis, honung och salt.
- Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck bunken och låt degen jäsa 30 min.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Skär degen i tio bitar och rulla till bollar. Stick ner ett mjölat finger mitt i bollen och snurra runt degen kring fingret för att skapa hålet i mitten.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten i en stor kastrull eller stekpanna. Lägg i bröden (några i taget) försiktigt i det heta vattnet och koka 1 minut. Vänd sedan bröden och låt koka 1 minut till.
- Lägg på ett galler och låt dem droppa av ett par minuter. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispad äggvita och strö på vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98° och fin färg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-02-22
Supergoda!!
2020-01-09
Mycket gott! Även gott med sesamfrön.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Elin
2020-02-22
Supergoda!!
Nathalie
2020-01-09
Mycket gott! Även gott med sesamfrön.