För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  2. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  3. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna,resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Korianderdressing

(5)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  2. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  3. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna,resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Korianderdressing

(5)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)