Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  2. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  3. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna,resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  2. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  3. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna,resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)