Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  2. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  3. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna,resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  2. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  3. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna,resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)