För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Avokadosoppa med kantareller

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

En grön och skön soppa tillsammans med frasiga hasselnötsspett av smördeg, receptet hittar du här!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 avokado
  • 7 dl grönsaksbuljong, av fond eller tärning, varm
  • 2 krm vitlökspeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • Servering:
  • 100 g smörstekta kantareller
  • Hasselnötspinnar, 20 st:
  • 2 smördegsplattor, tinade
  • 1 uppvispat ägg
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Skär fruktköttet från avokadorna i bitar och kör det i en mixer eller matberedare till ett jämnt mos. Späd lite i taget med buljongen.
  2. Smaka av soppan med salt och peppar. Vispa grädden och rör ner den. Häll upp soppan i skålar, strö över gräslöken. Toppa med de stekta kantarellerna. Servera med hasselnötspinnar.

Hasselnötspinnar

  1. 20 st. Kavla ut smördegen dubbelt så stora. Pensla med ägget. Blanda ost och nötter. Strö över. Skär degen i 2 cm breda remsor och grädda i 200º varm ugn 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



linnea

2014-12-29

gott!

Sandra

2012-05-16

Så god! Nästa gång tar jag nog dock räkor istället frö kantareller.

Liknande recept

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

(10)

Grillade ägg på salladsbädd

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 avokado
  • 7 dl grönsaksbuljong, av fond eller tärning, varm
  • 2 krm vitlökspeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • Servering:
  • 100 g smörstekta kantareller
  • Hasselnötspinnar, 20 st:
  • 2 smördegsplattor, tinade
  • 1 uppvispat ägg
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g hackade hasselnötter

Avokadosoppa med kantareller

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

En grön och skön soppa tillsammans med frasiga hasselnötsspett av smördeg, receptet hittar du här!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fruktköttet från avokadorna i bitar och kör det i en mixer eller matberedare till ett jämnt mos. Späd lite i taget med buljongen.
  2. Smaka av soppan med salt och peppar. Vispa grädden och rör ner den. Häll upp soppan i skålar, strö över gräslöken. Toppa med de stekta kantarellerna. Servera med hasselnötspinnar.

Hasselnötspinnar

  1. 20 st. Kavla ut smördegen dubbelt så stora. Pensla med ägget. Blanda ost och nötter. Strö över. Skär degen i 2 cm breda remsor och grädda i 200º varm ugn 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



linnea

2014-12-29

gott!

Sandra

2012-05-16

Så god! Nästa gång tar jag nog dock räkor istället frö kantareller.

Liknande recept

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

(10)

Grillade ägg på salladsbädd

(4)