För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Gör så här

  1. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.

Liknande recept

Caesarsallad med räkor

(29)

Spaghetti med tomat och fetaost

(15)

Majs- och zucchiniplättar

(18)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Linsbolognese

(47)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.

Liknande recept

Caesarsallad med räkor

(29)

Spaghetti med tomat och fetaost

(15)

Majs- och zucchiniplättar

(18)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Linsbolognese

(47)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)