Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Gör så här

  1. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Lax- och spenatpaj

(90)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Caesarsallad seafood

(24)

Buddha bowl

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Lax- och spenatpaj

(90)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Caesarsallad seafood

(24)

Buddha bowl

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies