Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Gör så här

  1. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Pizza med grönsaker och mozzarella

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bulgarisk linssoppa

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Pizza med grönsaker och mozzarella

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bulgarisk linssoppa

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)