För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Aubergineröra med grillat vitlöksbröd

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Supergod röra på aubergine och torkad chilikrydda. som serveras med vitlöksbröd. Perfekt som förättssnacks eller tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • chili explosionkrydda
  • 0.5 citron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Vitlöksbröd
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 kruka kruspersilja, finhackad
  • svartpeppar (Tellicherry pepper)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Blanda smöret med vitlök, persilja, peppar och salt. Skär baguetten i bitar och bred rikligt med smör på bitarna.
  2. Dela auberginerna på längden och krydda med Chili Explosion så det täcker hela snittytan. Ringla över olja.
  3. Grilla båda sidor tills auberginen är helt mjuk. Grilla gärna på indirekt glöd eller under lock, tar minst 25 min beroende på storlek.
  4. Grilla citronen med snittytan ner tills den är lätt mjuk med fin färg. (Den får söt karaktär av grillning.)
  5. Gröp auberginen ur skalet och mosa ihop till en röra på en tallrik. Krydda ev med mer krydda och salt. Smaka av med olja och lite av den grillade citronsaften. Grilla vitlöksbröden.

Tips

Chili explosion innehåller innehåller utvalda chilisorter, söt paprika och smakrik tomat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillasnibbar

(25)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(31)

Pimiento de padrón

(9)

Italiensk guacamole

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 auberginer
  • chili explosionkrydda
  • 0.5 citron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Vitlöksbröd
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 kruka kruspersilja, finhackad
  • svartpeppar (Tellicherry pepper)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 baguette

Aubergineröra med grillat vitlöksbröd

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Supergod röra på aubergine och torkad chilikrydda. som serveras med vitlöksbröd. Perfekt som förättssnacks eller tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smöret med vitlök, persilja, peppar och salt. Skär baguetten i bitar och bred rikligt med smör på bitarna.
  2. Dela auberginerna på längden och krydda med Chili Explosion så det täcker hela snittytan. Ringla över olja.
  3. Grilla båda sidor tills auberginen är helt mjuk. Grilla gärna på indirekt glöd eller under lock, tar minst 25 min beroende på storlek.
  4. Grilla citronen med snittytan ner tills den är lätt mjuk med fin färg. (Den får söt karaktär av grillning.)
  5. Gröp auberginen ur skalet och mosa ihop till en röra på en tallrik. Krydda ev med mer krydda och salt. Smaka av med olja och lite av den grillade citronsaften. Grilla vitlöksbröden.

Tips

Chili explosion innehåller innehåller utvalda chilisorter, söt paprika och smakrik tomat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillasnibbar

(25)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(31)

Pimiento de padrón

(9)

Italiensk guacamole

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(2)