För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Aubergineröra med fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En svensk variant av den turkiska klassikern baba ganoush.

Tillagningstid: 5 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta auberginerna hela tills de är mjuka rätt igenom, ca 40 min.
  2. Dra loss skalet eller skeda ur innehållet och hacka grovt. Blanda med olja, smulad fetaost, dill och lök. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt.

Tips

Det går bra att grilla auberginerna för en lätt söt, rökig smak på röran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(17)

Rostad majssallad

(2)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Aubergineröra med fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En svensk variant av den turkiska klassikern baba ganoush.

Tillagningstid: 5 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta auberginerna hela tills de är mjuka rätt igenom, ca 40 min.
  2. Dra loss skalet eller skeda ur innehållet och hacka grovt. Blanda med olja, smulad fetaost, dill och lök. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt.

Tips

Det går bra att grilla auberginerna för en lätt söt, rökig smak på röran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(17)

Rostad majssallad

(2)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)