Aubergineröra med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En svensk variant av den turkiska klassikern baba ganoush.

Tillagningstid: 5 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta auberginerna hela tills de är mjuka rätt igenom, ca 40 min.
  2. Dra loss skalet eller skeda ur innehållet och hacka grovt. Blanda med olja, smulad fetaost, dill och lök. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt.

Tips

Det går bra att grilla auberginerna för en lätt söt, rökig smak på röran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(228)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Aubergineröra med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En svensk variant av den turkiska klassikern baba ganoush.

Tillagningstid: 5 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta auberginerna hela tills de är mjuka rätt igenom, ca 40 min.
  2. Dra loss skalet eller skeda ur innehållet och hacka grovt. Blanda med olja, smulad fetaost, dill och lök. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt.

Tips

Det går bra att grilla auberginerna för en lätt söt, rökig smak på röran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(228)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)