Aubergine med saffransyoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 2 stora auberginer (800 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl inlagda röda jalapeño
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • Saffransyoghurt:
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10%

Gör så här

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Stek skivorna tills de är mjuka och gyllene (med fina grillränder om du har en grillpanna). Stek på ganska låg värme ca 5 min per sida.
  2. Blanda saffranet med vatten, vitlök och olja och låt dra ca 15 min. Tillsätt yoghurten och rör till en slät sås. Smaka av med salt.
  3. Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat, salta. Ringla på såsen. Strö över persilja, hackad chili och ev sesamfrön.

Servering

Med ris och sallad blir bufférätten en god middag.

Tips

Om du använder grillpanna, pensla skivorna med oljan istället så blir det inte så osigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

(13)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Grillad coleslaw

(7)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Laxtaco

(6)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 2 stora auberginer (800 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl inlagda röda jalapeño
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • Saffransyoghurt:
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10%

Aubergine med saffransyoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Stek skivorna tills de är mjuka och gyllene (med fina grillränder om du har en grillpanna). Stek på ganska låg värme ca 5 min per sida.
  2. Blanda saffranet med vatten, vitlök och olja och låt dra ca 15 min. Tillsätt yoghurten och rör till en slät sås. Smaka av med salt.
  3. Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat, salta. Ringla på såsen. Strö över persilja, hackad chili och ev sesamfrön.

Servering

Med ris och sallad blir bufférätten en god middag.

Tips

Om du använder grillpanna, pensla skivorna med oljan istället så blir det inte så osigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

(13)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Grillad coleslaw

(7)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Laxtaco

(6)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies