Aubergine i ugn med fårost

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Gratinerad aubergine med crème fraiche och fårost. Auberginen sköter sig själv i ugnen och resultatet blir en örtigt och syrlig delikatess!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 auberginer i 2 cm skivor
  • 4 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g fårost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 dl hackade valnötter
  • 100 g blandad sallad

Gör så här

  1. Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och låt koka upp.
  3. Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cashewnötstaco

(12)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(4)

Taco med röda linser

(13)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Klassisk laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Tacofest på cashewnötter

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 auberginer i 2 cm skivor
  • 4 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g fårost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 dl hackade valnötter
  • 100 g blandad sallad

Aubergine i ugn med fårost

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Gratinerad aubergine med crème fraiche och fårost. Auberginen sköter sig själv i ugnen och resultatet blir en örtigt och syrlig delikatess!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och låt koka upp.
  3. Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cashewnötstaco

(12)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(4)

Taco med röda linser

(13)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Klassisk laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Tacofest på cashewnötter

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies