
Aubergine i ugn med fårost
Betyg (1-5):
Gratinerad aubergine med crème fraiche och fårost. Auberginen sköter sig själv i ugnen och resultatet blir en örtigt och syrlig delikatess!
Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 auberginer i 2 cm skivor
- 4 msk olivolja
- 1 hackad gul lök
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 1 msk torkad mynta
- 200 g fårost
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl mjölk
- 1 krm svartpeppar
- Garnering:
- 2 msk färsk mynta
- 1 dl hackade valnötter
- 100 g blandad sallad
Gör så här
- Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
- Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och låt koka upp.
- Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter.
Liknande recept
Aubergine i ugn med fårost
Betyg (1-5):
Gratinerad aubergine med crème fraiche och fårost. Auberginen sköter sig själv i ugnen och resultatet blir en örtigt och syrlig delikatess!
Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
- Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och låt koka upp.
- Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!