Ättiksinlagd aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt och tycker om ättiksinlagd aubergine.

Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor aubergine
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 morot i skivor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Vid servering:
  • 1 äpple i skivor
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 rödlök i ringar

Gör så här

  1. Skala auberginen och dela i mitten på längden. Skär halvorna i långsmala stavar, 2 cm tjocka. Skär stavarna i 3 cm långa bitar. Koka auberginen i saltat vatten ca 8 min. Låt rinna av i ett durkslag.Blanda ihop vatten, socker och ättika i en kastrull. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och ställ åt sidan att svalna tills rumstemperatur.
  2. Lägg ner aubergine, purjolök och morot i lagen och låt stå över natten i kylskåp. Tillsätt äpple, dill och rödlök vid servering.

Tips

Sara tipsar: Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(177)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 stor aubergine
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 morot i skivor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Vid servering:
  • 1 äpple i skivor
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 rödlök i ringar

Ättiksinlagd aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt och tycker om ättiksinlagd aubergine.

Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala auberginen och dela i mitten på längden. Skär halvorna i långsmala stavar, 2 cm tjocka. Skär stavarna i 3 cm långa bitar. Koka auberginen i saltat vatten ca 8 min. Låt rinna av i ett durkslag.Blanda ihop vatten, socker och ättika i en kastrull. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och ställ åt sidan att svalna tills rumstemperatur.
  2. Lägg ner aubergine, purjolök och morot i lagen och låt stå över natten i kylskåp. Tillsätt äpple, dill och rödlök vid servering.

Tips

Sara tipsar: Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(177)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)