
Åstol royal med amerikansk äppelsill
Betyg (1-5):
Gör snygga portionsgratänger av inlagd sill, toppade med löjrom och dill.
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 5 urvattnade sillfiléer, i bitar
- 1 syrligt, urkärnat äpple i små tärningar
- 0.5 finhackad rödlök
- 1 tsk skalad färsk ingefära
- 6 st skållade och skalade mandlar
- 1 lagerblad
- Ättikslag:
- 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
- 2 dl socker
- 3 dl färdigblandad äppeljuice
- Åstol royal:
- 5 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 krm peppar
- 1 msk smör, till formarna
- 1 krm salt
- Garnering:
- 1 msk löjrom eller annan rom
- 2 msk kvistar från dill
Gör så här
- Börja med att göra ättikslag för äppelsillen som kan förberedas dagar innan tillagning av Åstol royal.
Amerikansk äppelsill
- Koka upp alla ingredienser till lagen så att sockret löser sig, låt svalna. Lagen ska vara kall när den hälls över sillarna. Varva sillen med resterande ingredienser i en burk, lager på lager. Häll över den kalla lagen. Sätt på locket och låt stå svalt i kyl i minst ett dygn.
Åstol royal
- Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Häll upp i små, smorda, ugnsfasta portionsskålar, cocotter. Lägg i en bit av äppelsillen, skär den i mindre bitar om den är för stor.
I ugn
- Grädda i ugnen i vattenbad, i en liten långpanna till hälften fylld med varmt vatten, 25-30 minuter eller tills de stelnat.
Garnering
- Toppa med en klick löjrom och en dillkvist. Cocotterna kan serveras varma, kalla eller ljumna.
Liknande recept
Åstol royal med amerikansk äppelsill
Betyg (1-5):
Gör snygga portionsgratänger av inlagd sill, toppade med löjrom och dill.
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med att göra ättikslag för äppelsillen som kan förberedas dagar innan tillagning av Åstol royal.
Amerikansk äppelsill
- Koka upp alla ingredienser till lagen så att sockret löser sig, låt svalna. Lagen ska vara kall när den hälls över sillarna. Varva sillen med resterande ingredienser i en burk, lager på lager. Häll över den kalla lagen. Sätt på locket och låt stå svalt i kyl i minst ett dygn.
Åstol royal
- Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Häll upp i små, smorda, ugnsfasta portionsskålar, cocotter. Lägg i en bit av äppelsillen, skär den i mindre bitar om den är för stor.
I ugn
- Grädda i ugnen i vattenbad, i en liten långpanna till hälften fylld med varmt vatten, 25-30 minuter eller tills de stelnat.
Garnering
- Toppa med en klick löjrom och en dillkvist. Cocotterna kan serveras varma, kalla eller ljumna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!