För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör snygga portionsgratänger av inlagd sill, toppade med löjrom och dill.

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • 1 syrligt, urkärnat äpple i små tärningar
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 tsk skalad färsk ingefära
  • 6 st skållade och skalade mandlar
  • 1 lagerblad
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl färdigblandad äppeljuice
  • Åstol royal:
  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör, till formarna
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 1 msk löjrom eller annan rom
  • 2 msk kvistar från dill

Gör så här

  1. Börja med att göra ättikslag för äppelsillen som kan förberedas dagar innan tillagning av Åstol royal.

Amerikansk äppelsill

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen så att sockret löser sig, låt svalna. Lagen ska vara kall när den hälls över sillarna. Varva sillen med resterande ingredienser i en burk, lager på lager. Häll över den kalla lagen. Sätt på locket och låt stå svalt i kyl i minst ett dygn.

Åstol royal

  1. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Häll upp i små, smorda, ugnsfasta portionsskålar, cocotter. Lägg i en bit av äppelsillen, skär den i mindre bitar om den är för stor.

I ugn

  1. Grädda i ugnen i vattenbad, i en liten långpanna till hälften fylld med varmt vatten, 25-30 minuter eller tills de stelnat.

Garnering

  1. Toppa med en klick löjrom och en dillkvist. Cocotterna kan serveras varma, kalla eller ljumna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(1)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Marinmarinerad lax

(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 5 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • 1 syrligt, urkärnat äpple i små tärningar
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 tsk skalad färsk ingefära
  • 6 st skållade och skalade mandlar
  • 1 lagerblad
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl färdigblandad äppeljuice
  • Åstol royal:
  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör, till formarna
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 1 msk löjrom eller annan rom
  • 2 msk kvistar från dill

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör snygga portionsgratänger av inlagd sill, toppade med löjrom och dill.

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att göra ättikslag för äppelsillen som kan förberedas dagar innan tillagning av Åstol royal.

Amerikansk äppelsill

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen så att sockret löser sig, låt svalna. Lagen ska vara kall när den hälls över sillarna. Varva sillen med resterande ingredienser i en burk, lager på lager. Häll över den kalla lagen. Sätt på locket och låt stå svalt i kyl i minst ett dygn.

Åstol royal

  1. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Häll upp i små, smorda, ugnsfasta portionsskålar, cocotter. Lägg i en bit av äppelsillen, skär den i mindre bitar om den är för stor.

I ugn

  1. Grädda i ugnen i vattenbad, i en liten långpanna till hälften fylld med varmt vatten, 25-30 minuter eller tills de stelnat.

Garnering

  1. Toppa med en klick löjrom och en dillkvist. Cocotterna kan serveras varma, kalla eller ljumna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(1)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Marinmarinerad lax

(7)