Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurksoppa med krutonger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pumpasoppa med fylld tortilla

Betyg
Betyg
(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurksoppa med krutonger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pumpasoppa med fylld tortilla

Betyg
Betyg
(8)