Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sparrissoppa

Betyg
Betyg
(10)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sparrissoppa

Betyg
Betyg
(10)