Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Krämig rucolasill

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Krämig rucolasill

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies