Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Glutenfria pannkakor fyllda med en smakrik kycklingröra. Pressa över lite lime vid servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl rismjöl
  • 5 dl risdryck
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • krispsallad, till servering
  • 1 lime, till servering
  • Fyllning:
  • 0.5 grillad kyckling
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 kruka koriander, grovhackad (stjälk och blad)

Gör så här

  1. Vispa ihop rismjöl med hälften av risdrycken. Tillsätt äggen, resten av risdrycken och salt. Vispa till en jämn smet och låt smeten stå ca 10 min innan gräddning.
  2. Plocka kycklingköttet från benen och blanda med resten av ingredienserna till fyllningen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och grädda pannkakorna till fin färg.
  4. Servera pannkakorna med salladsblad och fyllningen. Klyfta limen och pressa över.

Servering

Servera gärna med sesammajonnäs eller sweet chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jerk chicken

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Friterade kycklingben

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl rismjöl
  • 5 dl risdryck
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • krispsallad, till servering
  • 1 lime, till servering
  • Fyllning:
  • 0.5 grillad kyckling
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 kruka koriander, grovhackad (stjälk och blad)

Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Glutenfria pannkakor fyllda med en smakrik kycklingröra. Pressa över lite lime vid servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop rismjöl med hälften av risdrycken. Tillsätt äggen, resten av risdrycken och salt. Vispa till en jämn smet och låt smeten stå ca 10 min innan gräddning.
  2. Plocka kycklingköttet från benen och blanda med resten av ingredienserna till fyllningen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och grädda pannkakorna till fin färg.
  4. Servera pannkakorna med salladsblad och fyllningen. Klyfta limen och pressa över.

Servering

Servera gärna med sesammajonnäs eller sweet chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jerk chicken

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Friterade kycklingben

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)