Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Saftiga kycklingbiffar med smak av mango.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 1 msk olivolja
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 sallad, plockade blad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka kycklingen eller mixa hastigt i matberedare till en färs.
  3. Blanda färsen med lök, vitlök, hälften av koriandern, 0,5 dl mango chutney och salt. Hetta upp en stekpanna och stek små biffar på båda sidor tills genomstekta.
  4. Blanda majonnäs med mango chutney, vatten och smaka av med vitlök och salt.
  5. Servera biffarna i salladsblad med resterande koriander, röd chili och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-09

Hej Theresa! Det ska vara 0,5 dl i färsen. Och vi har endast toppat med röd chili. Mvh/Maja, redaktör

Theresa

2020-10-06

Hur mycket av mango chutneyn använde ni i färsröran? Var chillien bara som dekoration (se bild) eller användes den i färsen också?

Johan

2019-02-10

Samaskens!! mera såndana här recept!!

Tess

2017-08-23

Så sinnessjukt gott!! Detta kommer lagas igen!!

Svante

2017-08-16

Varför sätter man på ugnen?

Emelie

2017-01-03

Jag som skrev 17/11 också. Ska idag göra dessa igen då de blev en favorits hos oss. Glömde skriva i förra kommentaren att vi använde kycklingfärs istället vilket gick bra.

Emelie

2016-11-17

Väldigt gott! Däremot blev såsen inte god med bara Majonäs och mango chutney, behövde lite turkisk yoghurt/créme fraiche. Jag, min man och vår ett åring tyckte att detta var väldigt gott :)

Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Liknande recept

Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 1 msk olivolja
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 sallad, plockade blad
  • 1 tsk salt

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Saftiga kycklingbiffar med smak av mango.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka kycklingen eller mixa hastigt i matberedare till en färs.
  3. Blanda färsen med lök, vitlök, hälften av koriandern, 0,5 dl mango chutney och salt. Hetta upp en stekpanna och stek små biffar på båda sidor tills genomstekta.
  4. Blanda majonnäs med mango chutney, vatten och smaka av med vitlök och salt.
  5. Servera biffarna i salladsblad med resterande koriander, röd chili och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-09

Hej Theresa! Det ska vara 0,5 dl i färsen. Och vi har endast toppat med röd chili. Mvh/Maja, redaktör

Theresa

2020-10-06

Hur mycket av mango chutneyn använde ni i färsröran? Var chillien bara som dekoration (se bild) eller användes den i färsen också?

Johan

2019-02-10

Samaskens!! mera såndana här recept!!

Tess

2017-08-23

Så sinnessjukt gott!! Detta kommer lagas igen!!

Svante

2017-08-16

Varför sätter man på ugnen?

Emelie

2017-01-03

Jag som skrev 17/11 också. Ska idag göra dessa igen då de blev en favorits hos oss. Glömde skriva i förra kommentaren att vi använde kycklingfärs istället vilket gick bra.

Emelie

2016-11-17

Väldigt gott! Däremot blev såsen inte god med bara Majonäs och mango chutney, behövde lite turkisk yoghurt/créme fraiche. Jag, min man och vår ett åring tyckte att detta var väldigt gott :)

Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Liknande recept

Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)