Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En vacker och god förrätt eller rätt för buffébordet med smak från Asien.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g skalade räkor
  • 140 g avrunna kräftstjärtar
  • 1 dl finhackad purjolök (cirka 10 cm)
  • 1 urkärnad, hackad chili (för starkare smak, spara hälften av kärnorna)
  • 1 skalat, fint tärnat grönt äpple
  • 10 endive blad
  • Sås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1.5 dl yoghurt (10%)
  • 1 dl koriander (spara några blad till garnering)
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg räkor, kräftstjärtar, purjolök, chili och äpple i en bunke.

Sås

  1. Mixa ingredienserna till såsen och blanda med skaldjursröran.
  2. Lägg endivebladen på ett fat, klicka på skaldjursröran och garnera med hackade korianderblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hugo

2014-02-01

Väldigt gott, vi åt den med köttfärs.

Sara Larson

2013-10-04

Kul förrätt, var uppskattad

Liknande recept

Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 240 g skalade räkor
  • 140 g avrunna kräftstjärtar
  • 1 dl finhackad purjolök (cirka 10 cm)
  • 1 urkärnad, hackad chili (för starkare smak, spara hälften av kärnorna)
  • 1 skalat, fint tärnat grönt äpple
  • 10 endive blad
  • Sås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1.5 dl yoghurt (10%)
  • 1 dl koriander (spara några blad till garnering)
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En vacker och god förrätt eller rätt för buffébordet med smak från Asien.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg räkor, kräftstjärtar, purjolök, chili och äpple i en bunke.

Sås

  1. Mixa ingredienserna till såsen och blanda med skaldjursröran.
  2. Lägg endivebladen på ett fat, klicka på skaldjursröran och garnera med hackade korianderblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hugo

2014-02-01

Väldigt gott, vi åt den med köttfärs.

Sara Larson

2013-10-04

Kul förrätt, var uppskattad

Liknande recept

Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)